Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kapitán Žiliny Barčík doviedol loď k double, Antošík: To sa cení

Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa kapitána Miroslava Barčíka v zápase v Dunajskej Strede do bodky platilo to povestné, že posledný krok býva najťažší.

Dunajská Streda 20. mája (TASR) - Posledný krok za ziskom prestížneho double zvládli futbalisti MŠK Žilina v Dunajskej Strede rutinérskym spôsobom.

Hoci sa s nervami ich fanúšikov, ktorí si našli cestu na Žitný ostrov v peknom počte, hrali až do 55. minúty a úvodného gólu, ďalší priebeh kontrolovali a vyšperkovali ho druhým gólom z kopačky striedajúceho Peruánca Jeana Dezu.

V prvom polčase premárnili hostia tri dobré šance a tak ich vykúpil až skúsený kapitán Miroslav Barčík. "Od začiatku zápasu sme hrali do plných. Bolo to ťažké aj na tom teréne, kde to dosť skákalo. Sme radi, že sme sa na začiatku druhého polčasu dostali do vedenia a potom sme to bez problémov kontrolovali, a že sme to takto zvládli. Ak by to prišlo neskôr, bolo by to nervóznejšie a ešte viac by sme sa natrápili," povedal spokojný veterán.

Aj podľa neho do bodky platilo to povestné, že posledný krok býva najťažší. "Ono tie posledné kroky bývajú veľmi ťažké, je jedno či hráte s prvým alebo posledným. Urobiť posledný krok je veľmi ťažké a sme radi, že sme to takto zvládli. Nedali sme šancu Trnave, aby nás predbehla."

Po konečnom hvizde sa nad hlavami hráčov ocitol aj holandský tréner Frans Adelaar. Ten v sezóne bol už tretím mužom, ktorý sedel na žilinskej lavičke. Po šokujúcom vypadnutí s KR Reykjavík v predkole Európskej ligy, nahradil Pavla Hapala Ľubomír Nosický a toho zasa v kulminujúcom boji o pohár a titul Adelaar. "Myslím, že sme začali zápas nervózne. Neboli sme dosť rýchli, hoci sme kontrolovali prvý polčas. Nehrali sme ale dobre. Premrhali sme tri dobré šance na skórovanie. V polčase sme si hovorili, aby sme neboli nervózni a aby sme zrýchlili hru. A hrali sme oveľa lepšie. Nakoniec sme góly strelil. Zaslúžili sme si byť šampiónom a je super, že prvýkrát sme získali aj double. Som na chlapcov pyšný," hodnotil.

Tu bude player


Úsmev na tvári hral aj majiteľovi klubu spod Dubňa Jozefovi Antošíkovi, ktorý priznal, že tento titul má špecifickú chuť pre jedno výročie.

"Tento titul je špecifický a dôležitý tým, že teraz je desiate výročie nášho prvého titulu. Pre Žilinu je dôležité najmä to, že sa držíme na špici, že klubu sa darí. Samozrejme, že by som bol najradšej, ak by sme ich mali desať. Myslím si, že tento rok je pre nás dôležitý najmä tým, že sme získali prvýkrát aj pohár a to double sa predsa len cení," povedal pre TASR muž, pod ktorého vedením hrala Žilina v skupinovej fáze Ligy majstrov aj Európskej ligy UEFA.