Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

N. Karabatič vedel o tipoch svojej partnerky, manipuláciu však odmieta

Nikola Karabatič, podľa IHF najlepší hádzanár roka 2007 Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa prokurátora bol v deň zápasu Montpellieru na duel stavených 87.880 eur a 99,94 % z nich bolo na polčasovú výhru domácich.

Montpellier 3. októbra (TASR) - Francúzsky hádzanár a dvojnásobný olympijský víťaz Nikola Karabatič pred súdom poprel, že by tipoval minulosezónny ligový zápas Cesson-Rennes - Montpellier, ktorý sa skončil prekvapivou výhrou domácich 31:28. Priznal však, že vedel o stávkovaní svojej priateľky.

"Pýtate sa ma, či som stávkoval? Nie. Či stávkovala moja priateľka? Áno. Povedala mi o tom? Áno. Prečo stávkovala? Lebo sleduje Montpellier už roky a vyzná sa vo francúzskej lige. Je to pre mňa jedna veľká nočná mora, pretože hádzaná je mojím životom," citoval výpoveď jedného z najlepších hádzanárov sveta jeho právnik Eric-Dupond Moretti.

Karabatič, ani jeho brat Luka v zápase nenastúpili, napriek tomu proti nim vzniesli obvinenie vo veci podvodu, podobne proti ich kolegovi Samuelovi Honrubiovi a Srbovi Mladenovi Bojinovičovi. Obvinenia majú ma krku aj Slovinci Primož Prost a Dragan Gajič, či Tunisan Issam Tej, no táto trojica v zápase aj hrala.

Sudcovia vypočuli v utorok 15 ľudí, zapletených do kauzy. Z nich Honrubia, momentálne už hráč Parížu St. Germain priznal, že stávkoval, no popiera, že by akýmkoľvek spôsobom manipuloval zápas. Podobne aj ostatní odmietajú akúkoľvek úmyselnú vinu na prehre Montpellieru.

Podľa prokurátora bol v deň zápasu na duel stavených 87.880 eur a 99,94 % z nich bolo na polčasovú výhru domácich.