Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Kardoš skončil na lavičke slovenskej volejbalovej reprezentácie

Na archívnej snímke volejbalový tréner Marek Kardoš. Foto: TASR - Milan Kapusta

UPOZORNENIE: Správu rozširujeme o ďalšie informácie.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Tréner Marek Kardoš skončil na lavičke slovenskej mužskej volejbalovej reprezentácie po neúspešnej kvalifikácii o postup na budúcoročné ME. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Reprezentačná rada SVF na štvrtkovom zasadnutí podrobne vyhodnotila pôsobenie tímu v sezóne 2022, členovia RR SVF prediskutovali detaily a analýzy po kvalifikácii ME. "Mal som s trénerom Kardošom veľmi otvorený rozhovor a na štvrtkovom zasadnutí prišlo k jeho zváženiu a vyvodeniu osobnej zodpovednosti za nesplnený cieľ spojený s nevydarenou kvalifikáciou. Tréner po vzájomnej dohode so SVF s okamžitou platnosťou skončil vo funkcii. Mrzí ma, že tím nepostúpil, ale zároveň to je moment pre mužský volejbal, ktorý nás núti k zásadnému komplexnému zamysleniu sa, príprave nových nastavení a krokov. Trénerovi Kardošovi ďakujem za jeho prácu, ale musím sa priznať, že vo mne stále pretrváva veľké sklamanie. Reprezentačná rada sa uzniesla na tom, že vyhlásime výberové konanie, o ktorom informujeme budúci týždeň, a to po zasadnutí Správnej rady SVF," povedal prezident SVF Marek Rojko.

Kardoš na základe dohody s prezidentom SVF bude do 30. júna 2023 pokračovať vo funkcii šéftrénera projektu SVF v Trenčíne s možným pokračovaním po dohode.

Slováci v augustovej kvalifikácii obsadili v skupine so Španielskom, Maďarskom a Gruzínskom druhé miesto a na záverečný turnaj nepostúpili. Kardoš viedol reprezentáciu posledné tri roky a s tímom štartoval na minuloročných ME, kde Slovensko obsadilo piate miesto v skupine a nepostúpilo do osemfinále.