Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Karhan zostáva v Trnave, štichy ho neodradili:

Foto: TASR/Martin Baumann

Kapitán vicemajstra pre sezónu 2011/12 Miroslav Karhan si do novej sezóny zaželal čo najmenej zranení a zachovanie priazne zo strany fanúšikov.

Nitra 20. mája (TASR) - Futbalistom Trnavy sa opäť nepodarilo získať titul, Spartaka však bol k nemu najbližšie za posledné roky.

Kapitán vicemajstra pre sezónu 2011/12 Miroslav Karhan označil uplynulý ročník za úspešný, pričom podľa jeho slov môže klub pri vhodnom doplnení kádra pomýšľať na úspech aj v budúcom roku.

Trnava živila nádej na zisk majstrovského titulu do posledného 33. kola a spravila preň maximum, keď na ihrisku Nitry zvíťazila v nedeľu 2:0. Rovnakým výsledkom však triumfovala aj Žilina v Dunajskej Strede a víťazná trofej tak putovala do rúk tímu spod Dubňa.

"Bola to pre nás úspešná sezóna. Myslím si, že málokto veril, že ešte v poslednom kole budeme mať šancu na titul. V posledných rokoch to bolo skôr také, že sa počas sezóny vystriedali traja tréneri a o titule nemohlo byť reči. Vlani sa myslím v poslednom kole zachraňovala účasť v Európskej lige, preto môžme hovoriť o spokojnosti," uviedol 35-ročný stredopoliar, ktorý nepredpokladal zaváhanie lídra: "Bolo len málo pravdepodobné, že Žilina zaváha v Dunajskej Strede, preto sklamanie z tohto pohľadu nie je nejaké veľké. Ťažko povedať, kde sa sezóna lámala, predsa len je to dlhodobá súťaž."

Smerom do novej sezóny sa hráč s bohatými reprezentačnými skúsenosťami vyjadril optimisticky. "Myslím si, že máme na čom stavať. Základ tu je a keď sa nám podarí posilniť na jednom, dvoch postoch, môže to byť zaujímavé aj v budúcej sezóne. Na jeseň sme trochu trpeli tým, že sme nemali dostatočne široký káder. Hrali sme pohárovú súťaž a potom chýbali sily v lige. Body sme stratili hlavne na domácej pôde a vyplývalo to z toho, že pohár sme hrali so 14 hráčmi," skonštatoval.

Pilier trnavského stredu poľa prezradil, že kopačky sa zatiaľ nechystá zavesiť na klinec. "Mám zmluvu ešte na jeden rok. Futbal ma baví a kým budem mať chuť súperiť s týmito ucháňmi, nemienim skončiť. V mojom veku sa však nedá už veľmi prognózovať, čo bude, ale budúcu sezónu by som ešte chcel odohrať," vyhlásil Karhan, ktorého hlavu po súboji s Nitrou zdobilo niekoľko stehov. "To ma určite neodradí pokračovať, patrí to k futbalu a nie je to také zlé. Som ženatý, mám tri deti, o krásu už nejde."

Do novej sezóny si Karhan zaželal čo najmenej zranení a zachovanie priazne zo strany fanúšikov. "Dúfam, že budeme mať čo najmenej zranených hráčov, lebo v tomto ročníku nám vypadlo viacero opôr a v niektorých zápasoch určite chýbali. Keby tam boli, možno by sa to vyvíjalo inak. Kiež by aj diváci chodili ešte vo väčších počtoch, aby bola atmosféra minimálne taká, ako v tejto sezóne," dodal.