Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Karlsson bodoval v 13. zápase za sebou, Vlasic odohral 1200. duel

Švédsky hokejista Erik Karlsson z klubu NHL San Jose Sharks. Foto: TASR/AP

Karlsson je len ôsmym obrancom, ktorý dosiahol 40 prihrávok v menej ako 40 dueloch počas ročníka.

New York 2. januára (TASR) - Švédsky hokejista Erik Karlsson z klubu NHL San Jose Sharks stanovil nový klubový rekord, keď bodoval v 13. zápase za sebou. V stretnutí na ľade Chicaga Blackhawks (5:2) asistoval na dva góly a s 53 bodmi je najproduktívnejším obrancom ligy. Jeho spoluhráč Marc-Edouard Vlasic odohral 1200. zápas a zaznamenal v ňom gól.

Tridsaťdvaročný Švéd získal počas tejto série 21 bodov (2+19) a v noci si na ľade Chicaga v 39. stretnutí pripísal už 40. asistenciu v sezóne. Karlsson je len ôsmym obrancom, ktorý dosiahol 40 prihrávok v menej ako 40 dueloch počas ročníka.

Vlasic skóroval v 36. minúte, keď po prihrávke Matta Benninga a Logana Coutureho vyrovnal na 2:2. Puk sa do brány dostal od jeho korčule a aj keď ho najprv neuznali, tak po konzultácii s videorozhodcom si pripísal premiérový gól v sezóne. "Vedel som, že som ho nekopol, hoci hlavný rozhodca suverénne ukázal, že neplatil," povedal 35-ročný Vlasic pre nhl.com, ktorý si počas duelu pripísal míľnik v počte duelov: "Počíta sa víťazstvo bez ohľadu na to, či to bol 1200. zápas alebo iný. Potrebujeme získavať body a vždy máme dobrý pocit po triumfe."

Kanaďan je deviatym obrancom v histórii ligy, ktorý dosiahol takýto počet duelov pred dosiahnutím 36 rokov.