Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Kasatkinová sa druhýkrát prebojovala do štvrťfinále na Roland Garros

Ruská tenistka Daria Kasatkinová zatína päsť počas osemfinálového zápasu ženskej dvojhry proti Talianke Camille Giorgiovej na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži v pondelok 30. mája 2022. Foto: TASR/AP

Nezáleží na tom, kto bude moja súperka, som nadšená, že som vo štvrťfinále Roland Garros, to je to najdôležitejšie, povedala dvadsaťpäťročná Kasatkinová.

Paríž 30. mája (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Nasadená jednotka zdolala v osemfinále Číňanku Čeng Čchin-wen 6:7 (5), 6:0, 6:2. Parížska šampiónka z roku 2020 predĺžila svoju víťaznú šnúru už na 32 zápasov.

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti jedenástej nasadenej Američanke Jessice Pegulovej, ktorá vyradila Rumunku Irinu-Cameliu Beguovú 4:6, 6:2, 6:3. Swiateková ťahá najdlhšiu víťaznú sériu na okruhu WTA od roku 2013, keď Pegulovej krajanka Serena Williamsová vyhrala 34 stretnutí za sebou.

Swiateková nevyužila v prvom sete zápasu s 19-ročnou Čeng Čchin-wen vedenie 5:2 a päť setbalov. V tajbrejku síce otočila z 0:2 na 5:2, no Číňanka následne získala päť bodov za sebou a prvý set sa stal po 84 minútach jej korisťou. Čeng Čchin-wen dokázala držať s favoritkou krok v dlhých výmenách. Swiateková robila v dôležitých momentoch príliš veľa nevynútených chýb.

Od začiatku druhého setu však začala hrať Poľka svoj typický agresívny tenis s množstvom víťazných úderov. Číňanka sa dala za stavu 0:3 ošetrovať a nechala si zabandážovať stehenný sval, rozbehnutú Swiatekovú však nedokázala zastaviť a v druhom dejstve inkasovala "kanára". Na začiatku tretieho setu Poľka odskočila Číňanke na 5:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Ruská tenistka Daria Kasatkinová sa druhýkrát v kariére prebojovala v Paríži medzi elitnú osmičku. Dvadsiata nasadená hráčka si v pondelňajšom stretnutí osemfinále poradila s Taliankou Camilou Giorgiovou hladko dvakrát 6:2. Duel trval len hodinu a 20 minút.

Premožiteľka slovenskej tenistky Rebeccy Šramkovej v 1. kole doteraz neprehrala na turnaji ani jediný set a štyrmi jasnými víťazstvami sa prebojovala do štvrťfinále, v ktorom sa objavila aj v roku 2018. "Nezáleží na tom, kto bude moja súperka, som nadšená, že som vo štvrťfinále Roland Garros, to je to najdôležitejšie," povedala dvadsaťpäťročná Kasatkinová.

Vo štvrťfinále narazí na krajanku Veronikou Kudermetovovú, ktorá zdolala v troch setoch Madison Keysovú. Turnajová 29-tka síce prehrala s 22. nasadenou Američankou prvý set 1:6, no v ďalších dvoch dominovala o vyhrala ich 6:3 a 6:1.

dvojhra - osemfinále:



Iga Swiateková (Poľ.-1) - Čeng Čchin-wen (Čína) 6:7 (5), 6:0, 6:2
Jessica Pegulová (USA-11) - Irina-Camelia Beguová (Rum.) 4:6, 6:2, 6:3
Veronika Kudermetovová (Rus.-29) - Madison Keysová (USA-22) 1:6, 6:3, 6:1
Daria Kasatkinová (Rus.-20) - Camila Giorgiová (Tal.-28) 6:2, 6:2