Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Kašlík podpísal ročný kontrakt s Českými Budějovicami

Na snímke zľava Róbert Džugan (Spišská Nová Ves) a Matej Kašlík (Zvolen) bojujú o puk počas zápasu 5. kola Tipos extraligy HKM Zvolen – HK Spišská Nová Ves vo Zvolene 29. septembra 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Slovenský hokejový útočník Matej Kašlík po dvoch sezónach skončil v HKM Zvolen a prvýkrát v kariére si vyskúša českú extraligu.

České Budějovice 17. mája (TASR) - Slovenský hokejový útočník Matej Kašlík po dvoch sezónach skončil v HKM Zvolen a prvýkrát v kariére si vyskúša českú extraligu. Na ročnej zmluve sa dohodol s klubom HC Motor České Budějovice, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke.

"Je to mladý a perspektívny hráč, ktorý má skvelé korčuľovanie a veríme, že zapasuje do systému a hokeja, ktorý chceme hrať," uviedol športový manažér Jiří Novotný. Kašlík bol súčasť slovenskej reprezentácie v príprave na MS, no do Ostravy sa neprebojoval. V základnej časti extraligovej sezóny 2023/2024 odohral za Zvolen 41 zápasov, v ktorých mal bilanciu 9 gólov a 18 asistencií. V play off pridal v 10 dueloch 7 bodov (4+3).