Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Keaneovi sa nepáčila družba hráčov United a LFC: Veď ich čakala vojna

Roy Keane, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Niežeby sa protagonisti ligového zápasu správali neprístojne, práve naopak. Viacerí hráči sa pred vstupom na trávnik objímali a podávali ruky.

Manchester 21. októbra (TASR) - Bývalý kapitán Manchestru United Roy Keane skritizoval futbalistov "červených diablov" i Liverpoolu za ich správanie pred nedeľným North West Derby (1:1). Niežeby sa protagonisti ligového zápasu správali neprístojne, práve naopak. Viacerí hráči sa pred vstupom na trávnik objímali a podávali ruky.

Na oboch stranách sa totiž stretli kolegovia z národných tímov, Brazílčania z United Fred a Andreas Perreira s náprotivkami Fabinhom, Robertom Firminom a brankárom Alissonom, či Angličania Marcus Rashford s Trentom Alexanderom-Arnoldom. "Bol som znechutený. Veď v takýchto zápasoch vás čaká vojna a oni sa objímali a bozkávali. Ani to nevyzeralo, že sú súperi, že idú bojovať," lamentoval niekdajší známy búrlivák Keane.

Ten sa preslávil mnohými kontroverziami so súpermi. Jeden z najslávnejších incidentov sa stal pred zápasom Manchestru s Arsenalom na londýnskom Higbury vo februári 2005. Keane sa vtedy dostal do hádky s Patrickom Vieirom a "nabrúseného" Íra musel upokojovať rozhodca. "Odvtedy sa podstata futbalu nezmenila, ale zmenil sa prístup hráčov. S protivníkmi sa nekamarátite, porozprávate sa po zápase, alebo ešte lepšie nikdy," dodal Keane v štúdiu Sky Sports.