Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Keenan je novým trénerom Talianska, tím bude pripravovať na ZOH 2026

Na archívnej snímke Mike Keenan. Foto: TASR/AP

Taliani sa predstavia na ZOH prvýkrát po dvadsiatich rokoch, naposledy štartovali v Turíne, kde mali taktiež istú miestenku a obsadili jedenástu priečku.

Rím 15. októbra (TASR) - Kanadský hokejový tréner Mike Keenan sa dohodol na spolupráci s talianskou reprezentáciou. Na lavičke vystriedal Grega Irelanda a bude pripravovať tím pred nadchádzajúcimi zimnými olympijskými hrami v Cortine d'Ampezzo, kde majú Taliani istú účasť ako hostitelia.

"Mám veľa skúseností s medzinárodným hokejom, táto príležitosť však spája výzvu a unikátnosť. Som nadšený, že mám možnosť byť súčasťou olympijskej prípravy," uviedol Keenan pre AP. Ako tréner doviedol v sezóne 1993/94 New York Rangers k zisku Stanleyho pohára a o 20 rokov neskôr získal v KHL Gagarinov pohár s Metallurgom Magnitogorsk. Naposledy pôsobil ako kormidelník čínskeho klubu Červená hviezda Kchun-lun.

Taliani sa predstavia na ZOH prvýkrát po dvadsiatich rokoch, naposledy štartovali v Turíne, kde mali taktiež istú miestenku a obsadili jedenástu priečku. Tento rok vypadli na MS vo Fínsku z elitnej kategórie, keď skončili v A-skupine na poslednej ôsmej pozícii.