Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Kelemen sa stal 93. Slovákom, ktorý odohral zápas v profilige

Na snímke slovenský hokejista Miloš Kelemen v Arizony 24. januára 2023. Foto: TASR/AP

Vedenie Arizony Kelemena v utorok povolalo z farmárskeho mužstva Tucson Roadrunners (AHL) do prvého tímu, v ktorom nahradil Michaela Carconeho.

New York 25. januára (TASR) - Slovenský hokejista Miloš Kelemen absolvoval v drese Arizony premiéru v zámorskej NHL. Proti Anaheimu hral v druhom útoku s Nickom Bjugstadom a Dylanom Guentherom, ale Coyotes prehrali 2:5. Kelemen sa stal 93. Slovákom, ktorý nastúpil na zápas v profilige.

"Bol som nervózny len prvých pár sekúnd, potom mi pomohli spoluhráči na striedačke a cítil som sa dobre. Stretnutie bolo veľmi vyrovnané, ale rozhodlo premieňanie šancí," povedal 23-ročný Kelemen podľa nhl.com, ktorý sa po Jurajovi Slafkovskom a Pavlovi Regendovi stal tretím Slovákom s premiérovým duelom v tejto sezóne: "Profiliga predstavuje najvyššiu úroveň v kariére hráča a teším sa, že mohol nastúpiť."

Vedenie Arizony Kelemena v utorok povolalo z farmárskeho mužstva Tucson Roadrunners (AHL) do prvého tímu, v ktorom nahradil Michaela Carconeho. Slovenský krídelník dostal šancu nastúpiť na rozkorčuľovanie ako prvý a pár sekúnd bol na ľade úplne sám. Pri otázke na to, aké to bolo zažiť, s úsmevom povedal: "Bol som opatrný, pretože som sa bál, že spadnem. Určite to bol však nezabudnuteľný moment."

Kelemen podpísal vlani v máji s Coyotes dvojročný nováčikovský kontrakt a po prípravnom kempe "kojotov" zamieril na farmu do AHL. V drese Tucsonu odohral 39 zápasov, v ktorých nazbieral 20 kanadských bodov za deväť gólov a 11 asistencií. Slovenského útočníka pochválil po stretnutí aj tréner Andre Tourigny: "Ukázal viacero dobrých vecí, bol rýchly, platný v defenzíve a dokázal vybojovať veľa pukov."

Útočník strávil na ľade 10 minút a 4 sekundy, na bránku súpera vyslal jednu strelu a prezentoval sa tromi bodyčekmi. "Moja snúbenica bola v hľadisku a rodičia odišli pre pár dňami na Slovensko a nemohli tu byť pri mojej premiére. Pozerali to však v televízii. Myslím si, že všetci boli za túto šancu pre mňa radi a ja tiež," konštatoval Kelemen.