Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Keninová a Kosťuková postúpili, do osemfinále smeruje aj Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková, archívna foto. Foto: TASR/AP

Hrala som krásne údery, súperku som dokázala rozbehať. Chcela by som sa poďakovať fanúšikom, ktorí vytvorili super atmosféru, uviedla Krejčíková.

Paríž 5. júna (TASR) - Česká tenistka Barbora Krejčíková sa rovnako ako vlani prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V 3. kole po výbornom výkone vyradila nasadenú päťku Ukrajinku Jelinu Svitolinovú 6:3, 6:2. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti finalistke z roku 2018 Američanke Sloane Stephensovej, ktorá zdolala ďalšiu Češku Karolínu Muchovú 6:3, 7:5.

Krejčíková sa zaskvela 38 víťaznými údermi, hrala odvážne a často chodila na sieť. "Bol to zrejme môj najlepší zápas v kariére. Dokonale mi vyšla taktika. Hrala som krásne údery, súperku som dokázala rozbehať. Chcela by som sa poďakovať fanúšikom, ktorí vytvorili super atmosféru," uviedla Krejčíková v prvom pozápasovom rozhovore s bývalým francúzskym tenistom Fabricom Santorom.

Ďalej ide aj obhajkyňa titulu Poľka Iga Swiateková. Ako nasadená osmička si poradila s Estónkou Anett Kontaveitovou 7:6 (4), 6:0. V prvom sete otočila z 2:4. Kontaveitová začala vo veľkom štýle, ničila favoritku víťaznými bekhendmi po čiare. Swiateková sa však postupne dostala do správneho rytmu, tajbrejk získala vo svoj prospech a v druhom dejstve uštedrila Kontaveitovej "kanára".

"Pred zápasom som bola nervózna. S Anett som mala nepriaznivú bilanciu 0:2 a ani dnešný duel som nezačala optimálne, súperka na kurte dominovala. Dokázala som sa však zmobilizovať a v druhom sete predviesť svoj najlepší tenis. Mám radosť, že som natiahla víťaznú šnúru v Paríži na desať zápasov. Mnoho hráčok pri obhajobe titulu skončí hneď v 1. kole. Mne sa darí vyrovnať sa s tlakom aj vďaka pomoci psychológa," povedala Swiateková, ktorú v osemfinále čaká Ukrajinka Marta Kosťuková.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Cori Gauffová (USA-24) - Jennifer Bradyová (USA-13) 6:1 - skreč,
Maria Sakkariová (Gr.-17) - Elise Mertensová (Belg.-14) 7:5, 6:7 (2), 6:2,
Ons Jabeurová (Tun-25.) - Magda Linetteová (Poľ.) 3:6, 6:0, 6:1,
Iga Swiateková (Poľ.-8) - Anett Kontaveitová (Est.-30) 7:6 (4), 6:0,
Sofia Keninová (USA-4) - Jessica Pegulová (USA-28) 4:6, 6:1, 6:4
Marta Kosťuková (Ukr.) - Varvara Gračevová (Rus.) 6:1, 6:2
Barbora Krejčíková (ČR) - Jelina Svitolinová (Ukr.-5) 6:3, 6:2
Sloane Stephensová (USA) - Karolína Muchová (ČR-18) 6:3, 7:5