Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Kerberová sa chce po pôrode čo najskôr vrátiť na kurty

Nemecká tenistka Angelique Kerberová. Foto: TASR/AP

Bývalá svetová jednotka uviedla, že jej chýbajú športové emócie a stále má kariérne ciele, ktoré by rada dosiahla.

Hannover 22. decembra (TASR) - Nemecká tenistka Angelique Kerberová sa chce po pôrode vrátiť čo najskôr na kurty. Bývalá svetová jednotka uviedla, že jej chýbajú športové emócie a stále má kariérne ciele, ktoré by rada dosiahla.

Tridsaťštyriročná Kerberová pre agentúru DPA povedala, že sa nevie dočkať materstva, no rovnako sa plánuje sústrediť na kariéru a vrátiť sa do súťažného kolotoča: "Milujem svoj šport, rutinu na turnajoch, vzrušenie a emócie v zápasoch. Už mi to chýba a preto sa chcem vrátiť. Stále mám ciele a túžim znovu zažiť emócie na kurte."

Trojnásobná grandslamová šampiónka dúfa, že sa do akcie vráti už v novej sezóne a v roku 2024 plánuje hrať na olympiáde v Paríži Dátum návratu však stanoviť nechce. "Pre mňa je jasné, že sa na turnaje vrátim, až keď budem fit a budem sa cítiť pripravená. Preto sa nevystavujem tlaku stanovenia dátumu," vysvetlila.

Kerberová dodala, že o tom, ako kombinovať rodinu a šport, sa rozprávala aj so Serenou Williamsovou či Victoriou Azarenkovou: "Obe ukázali, ako byť úspešné aj s deťmi. Vo všeobecnosti dostávam od priateľov rady, že to funguje iba s veľkou podporou okolia a plánovaním dopredu. Zosúladiť prácu a rodinu je veľká výzva. Najradšej by som bola, keby zvládam obe, no viem, že to môže byť náročné."