Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Čech Sekáč bude po odchode z CSKA Moskva pôsobiť v Omsku

Na archívnej snímke vpravo Jiří Sekáč. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Sekáč odohral v sezóne 2019/2020 45 zápasov v drese CSKA, v ktorých dosiahol bilanciu 12 gólov, 13 asistencií a 12 plusových bodov.

Omsk 17. júla (TASR) – Český útočník Jiří Sekáč bude aj naďalej pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige. Po tom, ako s ním CSKA Moskva ukončil spoluprácu sa 28-ročný krídelník upísal klubu Avangard Omsk. Ten informoval o novej akvizícii na svojej oficiálnej stránke.

Sekáč odohral v sezóne 2019/2020 45 zápasov v drese CSKA, v ktorých dosiahol bilanciu 12 gólov, 13 asistencií a 12 plusových bodov v hodnotení +/-. Nedávno s ním však vedenie klubu, aj napriek platnému kontraktu na budúcu sezónu, prestalo počítať a zaradilo ho na listinu voľných hráčov. Následne mali ostatné kluby KHL 48 hodín na to, aby ho angažovali.

„Chceli sme získal univerzálneho útočníka, ktorý vie byť užitočný aj v defenzíve. Sekáč je dobrý strelec a vhodný je aj do kombinácie. Nemusí sa prispôsobovať hokeju v KHL, v ktorej už hral v tímoch, ktoré bojovali o Gagarinov pohár," uviedol generálny riaditeľ klubu Alexej Volkov. Sekáč má za sebou aj trojročné pôsobenie v Kazani, s ktorou v roku 2018 triumfoval v KHL.