Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Fasel je za ukončenie sezóny: Bolo by to spravodlivé

Na archívnej snímke prezident IIHF René Fasel. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Fasel by mal v utorok vyrieknuť ortieľ nad májovými MS v hokeji vo Švajčiarsku. V utorok kvôli tomu zasadne vedenie IIHF, jej prezident sa deň predtým stretne s predstaviteľmi švajčiarskej vlády.

Moskva 14. marca (TASR) - Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel uviedol, že sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) by mali ukončiť. V sobotu odmietol nastúpiť do 2. kola play off Jokerit Helsinki.

Fasel pre denník Ria Novosti uviedol, že sezónu by mali ukončiť. "Bolo by to spravodlivé. Buďme realisti, sezónu ukončili mnohé európske ligy, je to ťažká situácia. Zdravie ľudí je veľmi dôležité. Musíme akceptovať skutočnosť, že Jokerit nepokračuje v play off. Toto rozhodnutie je rozhodnutím chrániť populáciu a jej zdravie."

Fasel by mal v utorok vyrieknuť ortieľ nad májovými MS v hokeji vo Švajčiarsku. V utorok kvôli tomu zasadne vedenie IIHF, jej prezident sa deň predtým stretne s predstaviteľmi švajčiarskej vlády. Podľa niektorých zámorských médií je už šampionát prakticky zrušený a čaká sa len na oficiálne vyhlásenie.