Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Hráčmi týždňa Pasquale, Ohtamaa a Ruohomaa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pasquale priviedol Barys v uplynulom týždni k trom víťazstvám v rovnakom počte stretnutí, pričom v nich zaznamenal úspešnosť zásahov 96,67 percenta.

Moskva 2. decembra (TASR) - Hráčmi týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Edward Pasquale z Barysu Astana, jeho spoluhráč z kazašského klubu obranca Atte Ohtamaa a útočník Mikael Ruohomaa zo Sibiru Novisibirsk. Mená ocenených zverejnil v pondelok oficiálny web nadnárodnej súťaže.

Pasquale priviedol Barys v uplynulom týždni k trom víťazstvám v rovnakom počte stretnutí, pričom v nich zaznamenal úspešnosť zásahov 96,67 percenta a priemer inkasovaných gólov stlačil na 0,97 na zápas. Kanadský brankár pritom držal sériu 105 minút a 42 sekúnd bez inkasovaného gólu.

Najlepším obrancom týždňa sa stal Fín Ohtamaa, ktorý v troch vystúpeniach nazbieral štyri body za gól a tri asistencie. Bodoval v každom zápase, týždeň zakončil so ziskom dvoch plusových bodov. Rozdal aj sedem "hitov" a zblokoval tri strely súpera.

Ocenenie pre najlepšieho útočníka získal jeho krajan Ruohomaa. So Sibirom slávil v minulom týždni dve výhry v troch zápasoch, pričom si v nich pripísal šesť kanadských (3+3) a dva plusové body. V piatkovom dueli s Jokeritom Helsinki strelil dva góly.

Najlepším nováčikom týždňa sa stal 19-ročný Kirill Marčenko, útočník SKA Petrohrad zaznamenal gól a dve asistencie v troch súbojoch, pridal aj tri plusky a štyri "hity".