Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Krištof podpísal ročný kontrakt s Admiralom Vladivostok

Na archívnej snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pre 28-ročného stredného útočníka pôjde o prvý angažmán v KHL. V ročníku 2021/2022 mal v drese Komety Brno bilanciu 11 gólov a 22 asistencií v 47 zápasoch.

Vladivostok 6. júla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Michal Krištof podpísal ročný kontrakt s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy Admiral Vladivostok. Informovala o tom agentúra AA Sports management, ktorá hráča zastupuje.

Krištof odohral uplynulú sezónu 2021/2022 v drese českého extraligistu HC Kometa Brno, s ktorým mal kontrakt aj pre nasledujúci ročník. "Michal sa rozhodol využiť klauzulu v zmluve o odchode v prípade ponuky z jednej zo štyroch krajín," uviedla agentúra na oficiálnej stránke.

Pre 28-ročného stredného útočníka pôjde o prvý angažmán v KHL. V ročníku 2021/2022 mal v drese Komety Brno bilanciu 11 gólov a 22 asistencií v 47 zápasoch. V sezóne reprezentoval SR na MS aj na ZOH, na ktorých prispel k bronzovej medaile.

Kluby KHL majú na svojich súpiskách zatiaľ päť slovenských hráčov. Okrem Krištofa budú hrať v Rusku aj obrancovia Michal Čajkovský a Christián Jaroš, brankár Patrik Rybár a útočník Adam Liška.