Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

KHL: Slovan vstúpil do sezóny prehrou v Magnitogorsku

Na snímke zľava hokejista HC Slovan Bratislava Michal Sersen, tréner HC Slovan Bratislava Vladimír Országh, marketingový riaditeľ HC Slovan Milan Vajda a športový riaditeľ HC Slovan Oldřich Štefl. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zverenci trénera Vladimíra Országha inkasovali tri góly už v prvej tretine, domáci potom pridali po jednom zásahu v druhom a treťom dejstve.

Magnitogorsk 2. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom prvom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) 2018/2019 na klzisku Metallurgu Magnitogorsk 1:5.

Zverenci trénera Vladimíra Országha inkasovali tri góly už v prvej tretine, domáci potom pridali po jednom zásahu v druhom a treťom dejstve. Slovan napriek streleckej prevahe v pomere 34:25 skóroval iba raz zásluhou Patrika Virtu tri minúty pred koncom duelu.

V ďalšom zápase sa "belasí" predstavia opäť u súpera, v utorok 4. septembra ich od 16.00 h SELČ čaká Traktor Čeľabinsk.



KHL - nedeľa:

Metallurg Magnitogorsk - Slovan Bratislava 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)

Góly: 8. Ryľov (Varfolomejev, Čibisov), 12. Kuľomin (Mozjakin, Ellison), 15. Birjukov (Bereglazov), 33. Mozjakin (Kuľomin, Ellison), 44. Ľubimov (Varfolomejev, Čibisov) - 57. Virta (Liška, Schaus). Rozhodcovia: Ansons (Lot.), Cypľakov - Gordenko, Zacharov (všetci Rus.), vylúčení: 0:2 na 2 min, presilovky a oslabenia 0:0.

Zostavy:

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin - Birjukov, Bobrjašov, Bereglazov, Matuškin, Vereščagin, Ryľov, Olšanskij - Mozjakin, Ellison, Kuľomin - Pakarinen, Rasmussen, Wolski - Varfolomejev, Ľubimov, Čibisov - Nekolenko, Kaletnik, D. Platonov - J. Platonov

Slovan Bratislava: Čiliak - Sersen, Gélinas, Grman, Meszároš, Jánošík, Schaus, Švarný, Hedera - Řepík, Taffe, Červený - Lunter, Chipchura, Lamper – Liška, Rau, Virta - Hrnka, Šimun, Buc




Úvod zápasu bol opatrný, ale Slovan mal čoraz viac streleckých pokusov, ako jeho súper. V 8. minúte však obrana hostí zaváhala, čo využil nekrytý Ryľov a otvoril skóre. Už o štyri minúty neskôr opäť nestála defenzíva "belasých" na pevných nohách, nepokryla pred Čiliakom Kuľomina a ten strelil druhý gól. O tri minúty podčiarkol efektivitu "Magnitky" Birjukov, ktorého strela prepadla Čiliakovi do siete. Slovan sa nevzdával, znížiť mohol Řepík, do konca tretiny sa blysol skvelým reflexom aj Čiliak. Zverencom trénera Vladimíra Országha napokon nebola strelecká prevaha v pomere 10:7 nič platná.

Na začiatku druhého dejstva si Bratislavčania nedali dvakrát po sebe pozor na disciplínu, ale v oslabení sa ubránili. Ďalšia pasáž patrila Slovanu, ktorý niekoľkokrát pohrozil v útočnom pásme, blízko ku gólu bol Virta. V 33. minúte však využil Magnitogorsk ďalšiu chybu súpera, ktorú potrestal Mozjakin - 4:0. V tej chvíli viedol Slovan na strely 20:14, ale nedokázal prevahu vyjadriť gólovo.

V tretej tretine inkasovali Bratislavčania piaty gól po necelých štyroch minútach hry, opäť po hrubej chybe v obrane. Ľubimov dostal puk medzi štvoricu brániacich hráčov, napriek tomu dokázal prekonať Čiliaka. V ďalšom priebehu napriek snahe a streleckej prevahe dokázali hráči Slovana prekonať domáceho brankára iba raz, v 57. minúte sa presadil Patrik Virta.

Hlas po zápase /zdroj hcslovan.sk/:

Vladimír Országh, tréner Slovana: "Na prvý súťažný zápas sme proti silnému Magnitogorsku nepodali zlý výkon. Začiatok bol z našej strany dobrý, v ďalších minútach súper ukázal, ako veľmi je silný v ofenzíve, keď z minima šancí vyťažil maximum a skóroval trikrát. Pozitívne hodnotím to, že v prostrednej časti sme dokázali ubrániť v krátkej dobe za sebou dve presilovky, gól však neskôr dali opäť domáci. Máme mladé mužstvo, pre viacerých hráčov to bol prvý zápas v KHL, je to pre nich veľká skúsenosť. Mužstvo sa však ani za nepriaznivého stavu nepoložilo, nedalo súperovi nič zadarmo a bojovalo až do konca."