Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

KHL: Spartak dostal za rasistický incident pokutu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Spartak sa za počínanie svojich fanúšikov Medveščaku i samotnému Hedbergovi oficiálne ospravedlnil.

Moskva 15. januára (TASR) - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) udelilo Spartaku Moskva pokutu 700-tisíc rubľov (v prepočte približne 8400 dolárov) za stredajší rasistický incident jeho fanúšikov. Tí počas duelu s Medveščakom Záhreb (1:4) hodili smerom k švédskemu útočníkovi hostí čiernej pleti Edwinovi Hedbergovi dva banány.

Liga zároveň adresovala Spartaku prísne varovanie. "Správanie, ktoré podnecuje rasovú, etnickú či národnostnú neznášanlivosť, je neprípustné. Fanúšikovia sa musia na tribúnach správať civilizovaným spôsobom," uviedla KHL na svojej webstránke.

Spartak sa za počínanie svojich fanúšikov Medveščaku i samotnému Hedbergovi oficiálne ospravedlnil. Podľa predstaviteľov moskovského klubu kamery na štadióne pomohli identifikovať dvoch páchateľov. "Sme si istí, že obaja budú potrestaní podľa zákonov Ruskej federácie," uviedlo vedenie Spartaka na klubovom webe.

Hedberg bol celým incidentom znechutený. "Neviem, čo na to povedať. Takéto veci by sa nemali stávať, ale bohužiaľ sa dejú. Je to moja druhá sezóna v KHL, no takéto niečo sa mi stalo prvýkrát," citovala 21-ročného Hedberga agentúra R-Sport.

V Rusku doteraz nezaznamenali rasistické prejavy na hokejových stretnutiach, hoci krajina už dlho bojuje s rasizmom na futbalových štadiónoch.