Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 20. jún 2024Meniny má Valéria
< sekcia Šport

Kings po vygumovaní Phoenixu vedú už 2:0, vonku sú naďalej bezchybní

Los Angels King Foto: TASR/AP

Kings zatiaľ vyhrali všetkých 7 zápasov nadstavbovej časti v arénach súperov, čo je vyrovnaním počinu Chicaga z roku 2010.

Phoenix 16. mája (TASR) - Hokejisti Los Angeles Kings majú v play off zámorskej NHL nakopnuté k ďalšej jednoznačnej sérii. "Králi" vyhrali v noci na stredu aj druhý zápas finále Západnej konferencie na klzisku Phoenixu Coyotes a ujali sa komfotného vedenia 2:0, pričom sa celá séria presťahuje teraz do Kalifornie.

Triumf 4:0 pre hostí sa vo Phoenixe zrodil najmä vďaka dvom mužom: Jeffovi Carterovi a Jonathanovi Quickovi. Útočník Carter dosiahol prvý hetrik Kings vo vyraďovačke od čias legendárneho Waynea Gretzkého (1993) a Quick bol pozorný pri všetkých 24 pokusoch "kojotov". Domáci dohrali zápas bez lídrov Shanea Doana a Martina Hanzala, ktorí dostali v druhej resp. tretej tretine tresty do konca zápasu za nebezpečné narazenia protihráčov na mantinel.

"Vylúčenia nás stáli zápas," stroho konštatovala kouč Coyotes Dave Tippett, ktorého tím inkasoval dvakrát počas oslabenia - potvrdzujúci tretí a štvrtý gól. "V prvej tretine sme hrali lepšie a bojovali sme viac ako súper, no to nestačí. Nie je dôvod na paniku, len sa potrebujeme zlepšiť," komentoval stav 0:2 brankár Phoenixu Mike Smith, ktorý kryl 36 pukov Kings.

Kings zatiaľ vyhrali všetkých 7 zápasov nadstavbovej časti v arénach súperov, čo je vyrovnaním počinu Chicaga z roku 2010. V súčte posledných dvoch ročníkov to už dáva šnúru 9 triumfov vonku, čo je absolútnym rekordom NHL. Zhodnú sériu úspechov zaznamenali NY Islanders v rokoch 1982 a 1983.

Ťaženie na klziskách oponentov je dobrou predzvesťou pred ostatnými zápasmi, pretože tak Blackhawks, ako i Isles vo všetkých troch prípadoch z minulosti Stanleyho pohár získali. "Máme teraz obrovskú túžbu po víťazstvách. Chceme prvý gól, a po ňom aj ďalšie. Je to taký dobrý typ strachu, ktorý nedopustí, aby ste zápasy vypúšťali, neustále vás tlačí dopredu a motivuje," prezradil niečo z tímového naladenia sa na úspechy útočník Kings Dustin Penner.

Tretí zápas séria je na programe v losangelskej hale Staples Center v noci na piatok (od 3.00 SELČ).


Play off zámorskej NHL:


Finále Západnej konferencie:
PHOENIX - LOS ANGELES 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Góly:
14. King, 25. Carter, 39. Carter, 53. Carter. Brankári: Smith - Quick. Strely na bránku: 24:40. Diváci: 17.149.
/stav série: 0:2//