Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Kings sú neznesiteľní pre Canucks na ľade i na Twitteri

Los Angels King, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Kings šli do série s najlepším tímom základnej časti ako outsideri, napriek tomu vyhrali prvé dva zápasy v metropole Britskej Kolumbie.

Vancouver 14. apríla (TASR) - Oganizácia Los Angeles Kings po nečakanom vedení v úvodnej sérii play off zámorskej NHL pokračuje v provokáciách mimo ľadu a na muške má najmä fanúšikov súpera v 1. kole Vancouvru Canucks.

Kings šli do série s najlepším tímom základnej časti ako outsideri, napriek tomu vyhrali prvé dva zápasy v metropole Britskej Kolumbie. Po prvom úspechu si neodpustili zverejniť na oficiálnom účte sociálnej siete Twitter nasledovnú poznámku: "Pre všetkých v Kanade, ktorí žijú mimo Britskej Kolumbie: Nemáte za čo." Narážali tým na fakt, že Canucks nepatria mimo svojho "rajónu" práve k najobľúbenejším tímom ani v rámci Kanady.



Reakcie nenechali na seba dlho čakať, keďže v Severnej Amerike sú korektnosť v oficiálnej komunikácii a zachovanie diplomatickej neutrálnosti stavané veľmi vysoko. Za provokačný status sa následne ospravedlnil viceprezident Kings pre komunikáciu a vysielanie Mike Altieri. "Podnecujeme náš správcovský tím, aby bol kreatívny, interaktívny a využíval humor, kedykoľvek je to možné. Všetkým, ktorí sa cítili byť dotknutí našou správou, sa chceme úprimne ospravedlniť," povedal Altieri.

Druhý víťazný zápas však signifikantnú zmenu v uštipačnom prístupe správcov nepriniesol. Po výhre 4:2 "zavesili" Kings na svoj účet toto: "V predstihu sa ospravedlňujeme každému, koho nasledujúce oznámenie uráža: LA Kings vedú v sérii 2:0".