Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kings zdolali Edmonton 3:1, Moore sa blysol hetrikom

Na snímke uprostred hráč Kings Trevor Moore oslavuje gól so spoluhráčmi, vľavo Phillip Danaul a vpravo Sean Durzi v zápase hokejovej NHL Edmonton Oilers - Los Angeles Kings v noci na 17. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Hráči Los Angeles zdolali Edmonton 3:1, hetrikom sa blysol americký krídelník Trevor Moore a tromi asistenciami jeho švédsky spoluhráč z druhého útoku Viktor Arvidsson.

New York 17. novembra (TASR) - Hokejisti St. Louis natiahli víťaznú sériu v NHL na štyri stretnutia. V noci na štvrtok triumfovali na ľade Chicaga 5:2, víťazný gól strelil v oslabení Ryan O´Reilly, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Rovnakú bilanciu 1+1 mali aj Jordan Kyrou a Ivan Barbašev.

Blues vyhrali v úvode sezóny tri stretnutia, následne osem v sérii prehrali v riadnom hracom čase a teraz ťahajú šnúru štyroch výhier. Priebežne im patrí 13. miesto v Západnej konferencii, o bod za Chicagom, no majú duel k dobru. "Dnes to bolo dobré. Hrali sme dobrý hokej a našli sme si cestu ku gólom. Opäť nás podržal Binnington a pomáhali mu aj obrancovia," povedal po zápase tréner Craig Berube. Brankár Jordan Binnington predviedol 25 úspešných zákrokov. Blackhawks prehrali druhý duel po sebe, oba ich góly strelil Andreas Athanasiou, brankár Arvid Söderblom sa pripísal 30 zásahov. "Taký dobrý tím sme pustili do príliš veľa šancí, i keď aj my sme si ich dosť vypracovali. No dali sme len dva góly. Bolo to 2:3 a vtedy nám zápas ušiel," povedal obranca Chicaga Jack Johnson.

Hráči Los Angeles zdolali Edmonton 3:1, hetrikom sa blysol americký krídelník Trevor Moore a tromi asistenciami jeho švédsky spoluhráč z druhého útoku Viktor Arvidsson. "Je to úsmevné, pretože som sa necítil, že je to môj najlepší zápas. Proste to bol jeden z tých, keď si vás puk nájde, alebo by som mal skôr povedať, že ma našli moji spoluhráči," povedal. Veľkou oporou hostí bol brankár Calvin Petersen, ktorý zlikvidoval 22 striel. Kings sú v tabuľke Západnej konferencie druhí, Edmonton figuruje v rovnakej vetve na šiestej priečke.

Nedarí sa Buffalu, ktoré prehralo siedmykrát za sebou. Sabres podľahli na ľade Ottawy 1:4. Domácich podržal 29 zákrokmi brankár Anton Forsberg, ktorý ukončil vlastnú sériu piatich prehier. "Nepovedal by som, že som sa cítil úplne najlepšie, ale bol to krok správnym smerom. Mal som zopár zápasov, v ktorých som mal dobrý pocit, no pustil som jednu dve strely, ktoré som mal mať. Dnes to bolo inak a bolo to fajn," povedal pre nhl.com. Ottawe pomohla aj dobrá hra v početnej nevýhode, keď ubránila sedem z ôsmich oslabení. "Neviem, či som ich za dve tretiny niekedy toľko ubránil. Špeciálne formácie si zaslúžia pochvalu a hlavne Forsberg, ktorý predviedol niekoľko skvelých zákrokov," povedal člen štvrtého útoku Austin Watson, ktorý zaznamenal prvý gól zápasu. Tim Stützle si pripísal gól a asistenciu a Jake Sanderson dve asistencie.

Jediný gól Sabres strelil v 27. minúte Tage Thompson, ktorý vyrovnal na 1:1 a svoju bodovú šnúru natiahol na šesť stretnutí (5+3). Buffalo prišlo o brankára Erica Comrieho, ten sa v druhej tretine po zrážke s Mathieuom Josephom zranil a vystriedal ho Craig Anderson. Ten je pritom rekordér Ottawy v počte víťazstiev (202) a v rokoch 2011 až 2020 za ňu odohral 422 zápasov. Kanadský klub mu počas úvodného dejstva pripravil videospomienku na kocke a mohutný potlesk: "Snažil som sa nebyť príliš emocionálny. Strávil som tu veľa času a boli to pekné spomienky. Užil som si to, bolo to skvelé obdobie môjho života."



NHL - sumáre:


Ottawa Senators - Buffalo Sabres 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly: 10. Watson (Sanderson, Kelly), 30. Tkachuk (Sanderson, Stützle), 55. DeBrincat (Joseph, Hamonic), 60. Stützle (Holden) - 27. Thompson (Dahlin, Tuch). Brankári: Forsberg - Comrie (33. Anderson), strely na bránku: 40:30.


Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 2:5
(0:1, 2:3, 0:1)

Góly: 28. Athanasiou (Domi, Kane), 30. Athanasiou (Kurashev, Khaira) - 15. Rosen (Leivo, O'Reilly), 26. Kyrou (Leddy, Barbašev), 29. O'Reilly (Acciari), 32. Pitlick (Alexandrov, Acciari), 47. Barbašev (Kyrou). Brankári: Söderblom - Binnington, strely na bránku: 27:35.


Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 33. Hyman (Murray) - 5. Moore (Danault, Arvidsson), 38. Moore (Arvidsson, Durzi), 60. Moore (Arvidsson). Brankári: Skinner - Petersen, strely na bránku: 23:32.