Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kitová zdolala v Miami Cirsteovú a zabojuje o 30. titul na okruhu WTA

Petra Kvitová z Českej republiky oslavuje víťazstvo v zápase nad Soranou Cirsteovou z Rumunska na tenisovom turnaji Miami Open v piatok 31. marca 2023 v Miami Gardens na Floride. Foto: TASR/AP

Druhý set sa od začiatku vyvíjal v prospech českej hráčky, ktorá v prvom geme uspela pri podaní súperky a sama neomylne podávala.

Miami 1. apríla (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová postúpila do finále dvojhry na turnaji WTA v Miami, v ktorom sa stretne s Jelenou Rybakinovou z Kazachstanu. Kvitová si v druhom semifinále poradila s Rumunkou Soranou Cirsteovou 7:5, 6:4.

V úvodnom dejstve dokázala otočiť z 2:5, pričom čelila dvom setbalom. Druhý set sa od začiatku vyvíjal v prospech českej hráčky, ktorá v prvom geme uspela pri podaní súperky a sama neomylne podávala. Tridsaťtriročná Kvitová zabojuje v sobotu večer o jubilejný 30. titul na okruhu WTA.

"Šance sú 50:50. Uvidíme, ktorá z nás bude lepšie pripravená. Jelena hrá veľmi dobre. Vyhrala turnaj v Indian Wells a aj v Miami podáva kvalitné výkony. Hrá veľmi agresívne, do loptičiek udiera s veľkou razanciou. Nebude to ľahké,"
citovala AFP Kvitovú.



dvojhra - semifinále:



Petra Kvitová (ČR-15) - Sorana Cirsteová (Rum.) 7:5, 6:4