Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Kläbo prekonal Northuga, medzi ženami triumf Neprjajevovej

Nórsky bežec na lyžiach Johannes Hösflot Kläbo. Foto: TASR/AP

Piate kolo Tour de Ski je na programe 3. januára v talianskom stredisku Val di Fiemme.

Oberstdorf 1. januára (TASR) - Nórsky bežec na lyžiach Johannes Hösflot Kläbo triumfoval v šprinte v sobotnej 4. etape Tour de Ski a po tretej výhre na podujatí si upevnil náskok v celkovom poradí. Medzi ženami triumfovala Ruska Natalja Neprjajevová, ktorá sa dostala na čelo celkovej klasifikácie.

Kläbo sa zároveň zapísal do historických tabuliek, keď svojím 48. víťazstvom v pretekoch Svetového pohára preskočil legendárneho krajana Petera Northuga. "Cítim sa už unavený, ale dnes bolo dobré počasie a to mi dalo energiu. Som rád, že som oslávil Nový rok víťazstvom," povedal Kläbo reportérovi FIS.

Neprjajevová triumfovala na rovnakej trati aj vlani. "Trať mi vyhovovala, mala veľmi dobrý profil. Verím, že to nebolo moje posledné pódium tu v Oberstdorfe," uviedla po pretekoch ruská bežkyňa.

Piate kolo Tour de Ski je na programe 3. januára v talianskom stredisku Val di Fiemme.

4. etapa Tour de Ski



šprint mužov:

1. Johannes Hösflot Kläbo 2:54,77 min., 2. Erik Valnes +0,37 s, 3. Pal Golberg +3,35, 4. Even Northug (všetci Nór.) +3,39, 5. Calle Halfvarsson (Švéd.) +3,90, 6. Francesco De Fabiani (Tal.) +11,71

šprint žien:

1. Natalja Neprjajevová (Rus.) 2:36,41 min., 2. Johanna Hagströmová (Švéd.) +0,32, 3. Johanna Matintalová (Fín.) +0,86, 4. Anamarija Lampičová (Slovin.) +1,29, 5. Mathilde Myhrvoldová (Nór.) +4,22, 6. Tatiana Sorinová (Rus.) +7,53