Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kläbo zvíťazil v Oberstdorfe aj v štvrtej etape Tour de Ski

Na archívnej snímke z 1. januára 2022 nórsky bežec na lyžiach Johannes Hoesflot Kläbo. Foto: TASR/AP

Na druhom mieste skončil jeho krajan Sindre Björnestad Skar s mankom 1,8 sekundy a ďalšie tri desatiny stratil Talian Federico Pellegrino.

Oberstdorf 4. januára (TASR) - Nórsky bežec na lyžiach Johannes Hösflot Kläbo zvíťazil v stredajšej štvrtej etape Tour de Ski v stíhačke na 20 km voľne v nemeckom Oberstdorfe. Kläbo tak triumfoval aj v štvrtých pretekoch TdS a upevnil si celkové vedenie.

Na druhom mieste skončil jeho krajan Sindre Björnestad Skar s mankom 1,8 sekundy a ďalšie tri desatiny stratil Talian Federico Pellegrino. V celkovom hodnotení Svetového pohára i v vo vytrvalostných disciplínach naďalej vedie Nór Paal Golberg, ktorý obsadil šiestu pozíciu.

Kläbo odštartoval do stíhačky ako prvý, po dvoch kilometroch ho predstihol krajan Simen Hegstad Krüger. V skupinke na čele bolo celkovo päť pretekárov v rozmedzí troch sekúnd. O chvíľu ju rozšíril Brit Andrew Musgrave a po siedmich kilometroch bolo pokope už trinásť lyžiarov. Krátko pred cieľom to bolo v rozmedzí deväť sekúnd viac ako dva tucty pretekárov. Topfavorit Kläbo sa však v závere pustil do úniku a nedal súperom šancu.