Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Klinsmann tvrdí, že Nemci to budú mať s obhajobou titulu ťažké

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Klismnannov bývalý asistent Joachim Löw prebral národný tím v roku 2006.

Frankfurt 3. októbra (TASR) - Bývalý nemecký futbalový reprezentant Jürgen Klinsmann si myslí, že jeho krajania budú mať na majstrovstvách sveta 2018 v Rusku ťažkú cestu za obhajobou titulu. Podľa niekdajšieho kouča národného tímu budú súperi Nemcov hladnejší po úspechu.

"Hviezdy ako Lionel Messi budú po triumfe na MS túžiť viac, pretože v minulosti ho nezažili. Bude veľmi náročné získať opäť titul majstrov sveta. Je takmer nereálne opäť nastaviť hráčov na veľký úspech, aj keď je v tíme nová krv," povedal v rozhovore pre týždenník Sport Bild Klinsmann, ktorý doviedol Nemcov k bronzu na domácich MS 2006. Neskôr trénoval reprezentáciu USA.

Klismnannov bývalý asistent Joachim Löw prebral národný tím v roku 2006 a v roku 2014 ho priviedol k titul majstra sveta po semifinálovej demontáži domácej Brazílie (7:1) a tesnom víťazstvom 1:0 vo finále na Maracane proti Argentíne. "Messi má na budúci rok poslednú šancu získať titul majstra sveta. Keď sa chce dostať na úroveň Diega Maradonu, tak to musí dokázať. Jeho túžba, ako aj celého argentínskeho tímu bude väčšia. To platí aj o Cristianovi Ronaldovi s Portugalskom a Neymarovi s Brazíliou," dodal.

Klinsmann zastáva názor, že Löw by na reprezentačnej lavičke mohol zostať aj po MS 2018, pretože svoju prácu robí dobre a navyše spolupracuje s Nemeckým futbalovým zväzom (DFB). "Prečo by mal skončiť? A prečo by DFB malo pristúpiť k zmene? Všetko je perfektné," uzavrel 53-ročný "Klinsi".