Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Martin Kližan postúpil do finále kvalifikácie v Melbourne

Slovenský tenista Martin Kližan Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Andrej Martin sa tiež prebojoval do finále kvalifikácie na úvodnom grandslame sezóny Australian Open.

Melbourne 10. januára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval do finále kvalifikácie na úvodnom grandslame sezóny Australian Open v Melbourne. V druhom kole ako nasadená dvojka zdolal Francúza Enza Couacauda v dvoch setoch 7:6 (3) a 6:3.

V úvodnom dejstve dokázal otočiť z 1:4, za stavu 5:6 odvrátil pri vlastnom podaní tri setbaly. V dueli o postup do hlavnej súťaže nastúpi zverenec českého trénera Martina Damma v noci na sobotu SEČ proti sedemnástemu nasadenému Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi, s ktorým má priaznivú bilanciu 1:0. Vlani ho zdolal po trojsetovej bitke na antuke v Kitzbüheli.


Kvalifikácia - 2. kolo:
Martin KLIŽAN (2-SR) - Enzo Couacaud (Fr.) 7:6 (3), 6:3


Aj Martin postúpil do finále kvalifikácie, čaká ho Berankis

Slovenský tenista Andrej Martin sa rovnako ako jeho krajan Martin Kližan prebojoval do finále kvalifikácie na úvodnom grandslame sezóny Australian Open v Melbourne.

V druhom kole ako nasadená dvadsaťštvorka zdolal Srba Ilju Božoljaca v troch setoch 0:6, 6:4 a 7:5. V dueli o postup do hlavnej súťaže nastúpi proti nasadenej štrnástke Litovčanovi Ricardasovi Berankisovi, s ktorým má negatívnu bilanciu 0:2.

Kvalifikácia - 2. kolo:
Andrej MARTIN (24-SR) - Ilja Božoljac (Srb.) 0:6, 6:4, 7:5