Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kližan sa rozlúčil s antukou semifinálovou prehrou na Bratislava Open

Na archívnej snímke slovenský tenista Martin Kližan. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Piatemu nasadenému Holanďanovi Tallonovi Griekspoorovi podľahol v semifinále po trojsetovom boji 4:6, 7:5, 4:6.

Bratislava 12. júna (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan nepostúpil do finále dvojhry na challengri Kooperativa Bratislava Open. Piatemu nasadenému Holanďanovi Tallonovi Griekspoorovi podľahol v semifinále po trojsetovom boji 4:6, 7:5, 4:6.

Kližan už pred začiatkom turnaja avizoval, že v Bratislave to bude jeho rozlúčka s antukou a po Wimbledone, kde absolvuje kvalifikáciu, plánuje ukončiť kariéru. "Všetko nasvedčuje tomu, že turnaj v Bratislave bol môj posledný na antuke. Odohral som tu tri výborné zápasy pred skvelými fanúšikmi, ktorí ma vytrvalo povzbudzovali. Dnes to nevyšlo, Griekspoor hral naozaj veľmi dobre a skvele servoval," uviedol Kližan, ktorý za stavu 4:3 v prvom sete požiadal o medical time out pre bolesti nohy.

"Stáva sa mi to, že ma pichne v nohe. Niekedy to mám natrhnuté a musím pol roka pauzovať. Teraz som to našťastie rozchodil a mohol som zápas dohrať. Škoda, že problémy s nohou prišli akurát v koncovke prvého setu, kde som stratil podanie," dodal dlhoročný slovenský daviscupový reprezentant.

Bilancovať kariéru zatiaľ nechce. "Keď príde správny čas, vyjadrím sa k tomu a poďakujem ľuďom, ktorí mi pomohli a podporovali ma. Teraz ma ešte čaká Wimbledon, na ktorý nebudem mať žiadnu špeciálnu prípravu. Budem sa to snažiť brať ako relax."

dvojhra - semifinále:

Tallon Griekspoor (Hol-5.) - Martin KLIŽAN (SR) 6:4, 5:7, 6:4