Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Kližan nepostúpil do druhého finále na okruhu ATP, stopol ho Anderson

Martin Kližan Foto: TASR/AP

Slovenský tenista ako nasadená trojka prehral v marockej Casablance s dvojkou "pavúka" Juhoafričanom Kevinom Andersonom v troch setoch 6:2, 4:6 a 2:6.

Casablanca 13. apríla (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan nepostúpil do svojho druhého finále na okruhu ATP. V semifinále dvojhry na antukovom turnaji v marockej Casablance (dotácia 410.200 eur) prehral ako nasadená trojka s dvojkou "pavúka" Juhoafričanom Kevinom Andersonom za 2:01 h v troch setoch 6:2, 4:6 a 2:6. Vlaňajší víťaz turnaja v Petrohrade si z podujatia Grand Prix Hassan II. odnáša prémiu 21.130 eur a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. Anderson nastúpi v boji o titul v nedeľu proti skúsenému Španielovi Tommymu Robredovi.

Kližanovi vyšiel úvod zápasu s Andersonom, keď v druhom geme prelomil podanie súpera a po potvrdení brejku si vybudoval náskok 3:0. Juhoafričan síce následne znížil na 2:3, no ďalšie tri gemy sa stali korisťou Kližana. Najlepší slovenský singlista mal navrch pri dlhých výmenách od základnej čiary, z forhendu tlačil súpera do defenzívy a prezentoval sa aj viacerými skvelými víťaznými bekhendovými krosmi.

V druhom dejstve si obaja hráči držali svoje podanie až do stavu 4:4. V deviatom geme Kližan po sérii nevynútených chýb stratil servis a Anderson išiel podávať na víťazstvo v sete. Kližan si vypracoval tri brejkbaly, no Anderson potom získal päť fiftínov za sebou a vynútil si rozhodujúci set. Juhoafričan sa dostal na koňa, v treťom dejstve vďaka skvelému podaniu a kvalitným returnom odskočil Kližanovi na 4:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Kližanom na 2:0. V roku 2011 ho zdolal v dvoch setoch na turnaji vo Valencii. Kližana ešte v sobotu večer čakalo v Casablance semifinále štvorhry.


dvojhra - semifinále:
Kevin Anderson (2-JAR) - Martin KLIŽAN (3-SR) 2:6, 6:4, 6:2