Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kližan získal v Umagu prvý deblový titul na okruhu ATP

Martin Kližan Foto: TASR/AP

Slovensko-španielsky pár Martin Kližan, David Marrero zvíťazili nad americko-nemeckou dvojicou Nicholas Monroe, Simon Stadler 6:1, 2:6 a 10:7 v tzv. supertajbrejku.

Umag 27. júla (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan získal v sobotu prvý deblový titul na okruhu ATP, keď po boku Španiela Davida Marrera triumfoval na antukovom turnaji v chorvátskom Umagu (dotácia 410.200 dolárov). Vo finále štvorhry si slovensko-španielsky tandem poradil s treťou nasadenou americko-nemeckou dvojicou Nicholas Monroe, Simon Stadler za 78 minút v troch setoch 6:1, 2:6 a 10:7 v tzv. supertajbrejku.

Dvadsaťštyriročný Kližan uspel hneď vo svojom prvom deblovom finále. Celkovo je to jeho druhá cenná trofej na hlavnom profesionálnom okruhu, vlani na jeseň vyhral dvojhru na halovom podujatí v ruskom Petrohrade. Tridsaťtriročný Marrero vybojoval v Umagu už ôsmy deblový titul, v chorvátskom letovisku triumfoval aj vlani spoločne s krajanom Fernandom Verdascom. S Kližanom si z turnaja Vegeta Croatia Open odnášajú spoločnú prémiu 22.500 eur, do svetového deblového rebríčka im pribudne 250 bodov.

Kližan s Marrerom v prvom sete finálového duelu na antukovom dvorci dominovali, vďaka kvalitným returnom štyrikrát prelomili podanie súperov a za 21 minút ho získali jasne vo svoj prospech. Druhé dejstvo sa stalo korisťou Monroea so Stadlerom, hoci Kližanovi s Marrerom sa podarilo zmazať manko dvoch brejkov a vyrovnať z 2:5 na 5:5. V rozhodujúcom supertajbrejku premenili Kližan s Marrerom za stavu 9:7 hneď prvý mečbal. Vo dvojhre sa najlepší slovenský singlista dostal v Umagu do štvrťfinále, v ktorom v piatok podľahol Talianovi Fabiovi Fogninimu v dvoch setoch 4:6 a 2:6.

štvorhra - finále:

Martin KLIŽAN, David Marrero (SR/Šp.) - Nicholas Monroe, Simon Stadler (3-USA/Nem.) 6:1, 5:7, 10:7