Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Klobučník nepostúpil do finále na 200 m prsia

Tomáš Klobučník Foto: TASR/AP Photo

Klobučník sa predstavil v úvodnom semifinále, v ktorom finišoval siedmy so stratou 2,45 s za Britom Andrewom Willisom. Najlepší slovenský plavec mal skvelý štart a po úvodnej obrátke bol druhý.

Barcelona 1. augusta (TASR) - Slovenský plavec Tomáš Klobučník nepostúpil do piatkového finále na 200 m prsia na 15. MS FINA v Barcelone. Zverenec nemeckého trénera Dirka Langeho dosiahol v semifinále 14. najrýchlejší čas 2:11,56, za vlastným slovenským rekordom z predpoludňajších rozplávb zaostal o 56 stotín.

Klobučník sa predstavil v úvodnom semifinále, v ktorom finišoval siedmy so stratou 2,45 s za Britom Andrewom Willisom. Najlepší slovenský plavec mal skvelý štart a po úvodnej obrátke bol druhý. V polovici trate klesol na štvrté miesto, v cieli bola z toho napokon siedma priečka. Klobučník dosiahol vo štvrtok v Barcelone životný úspech v dlhom bazéne na MS. Z prvého miesta postúpil medzi elitnú osmičku Maďar Daniel Gyurta (2:08,50).

Klobučník bol pred prvým semifinále na MS v 50 m bazéne v živote plný očakávania. "Veľmi som sa na večerné preteky tešil a chcel som si ich užiť. Snažil som sa ísť rýchlejšie ako ráno a po 150 metroch som mal lepší medzičas, ako v rozplavbách. Držal som sa Brita Jamisona a mal som to dobre rozbehnuté, na poslednej päťdesiatke mi však došli sily. Predsa len nie som ešte zvyknutý podať dva 900-bodové výkony za jeden deň. Celkovo som však s dvestovkou veľmi spokojný. Teší ma, že spolupráca s trénerom Langem prináša svoje ovocie," povedal pre TASR Klobučník, ktorý si po MS neoddýchne, z Barcelony totiž odlieta na podujatia Svetového pohára v krátkom bazéne v Eindhovene a Berlíne. Až potom ho čaká