Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Klopp chystá zmeny: Musíme sa vrátiť k základom

Na snímke tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. Foto: TASR/AP

"The Reds" utrpeli v tejto sezóne už šiestu ligovú prehru a druhú za sebou. Na ihrisku Brightonu navyše nestrelili ani gól, ich strata na vedúci Arsenal narástla už na 19 bodov.

Londýn 16. januára (TASR) - Futbalisti FC Liverpool sa výsledkovo stále trápia a naďalej čakajú na prvé víťazstvo v novom kalendárnom roku. Po víkendovej prehre 0:3 na ihrisku Brightonu im patrí v tabuľke anglickej Premier League až deviata priečka, pričom na štvrtú pozíciu zaručujúcu účasť v Lige majstrov 2023/2024 strácajú desať bodov. Podľa trénera Jürgena Kloppa musí byť jeho mužstvo kompaktnejšie, ak sa chce odpichnúť k lepším výkonom a zdôraznil, že všetko sa začína kvalitnou obranou.

"The Reds" utrpeli v tejto sezóne už šiestu ligovú prehru a druhú za sebou. Na ihrisku Brightonu navyše nestrelili ani gól, ich strata na vedúci Arsenal narástla už na 19 bodov. "Hrať lepší futbal ako v sobotu by nemalo byť príliš ťažké. Musíme sa však vrátiť k základom a potom môžete urobiť ďalšie kroky," povedal Klopp podľa agentúry AFP.

Liverpool trápia zranenia dôležitých hráčov ako sú Virgil van Dijk či Luis Diaz. V tíme si veľa sľubujú od príchodu holandského reprezentanta Codyho Gakpa a v zimnom prestupovom období chce klub získať aj ďalšie posily. V utorok nastúpi LFC na ihrisku Wolverhamptonu v opakovanom zápase 3. kola Pohára FA po remíze v prvom stretnutí (2:2), pričom nemecký kouč plánuje urobiť pred duelom niekoľko zmien. "Musíme robiť niektoré veci inak. Všetok úspech vo futbale sa začína solídnym bránením a presne na tom musíme popracovať. Potrebujeme svieže nohy," dodal Klopp.