Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kloppov náhradník Lijnders s bodom spokojný, Tuchel cítil frustráciu

Snímka zo zápasu Chelsea - Liverpool na Stamford Bridge 2. januára 2022. Foto: TASR/AP

Hosťom chýbali pre COVID-19 tréner Jürgen Klopp, resp. hráči Alisson Becker, Roberto Firmino aj Joel Matip.

Londýn 3. januára (TASR) - V šlágri nedeľného 21. kola anglickej futbalovej Premier League remizovala londýnska Chelsea na Stamford Bridge s FC Liverpool 2:2. "The Blues" strácajú z druhého miesta tabuľky na vedúceho obhajcu Manchester City desať bodov, tretí "The Reds" jedenásť, no majú zápas k dobru. Majster už v sobotu otočil na Emirates Stadium duel s Arsenalom Londýn (2:1) a smeruje za ziskom štvrtého anglického titulu za päť rokov.

Hosťom chýbali pre COVID-19 tréner Jürgen Klopp, resp. hráči Alisson Becker, Roberto Firmino aj Joel Matip. Domáci kouč Thomas Tuchel vynechal z kádra za trest belgického útočníka Romelua Lukakua. V prvom dejstve sa hral výborný futbal. Hostia viedli po góloch Sadia Maneho a Mohameda Salaha 2:0, ale domáci v závere polčasu peknými strelami Matea Kovačiča a Christiana Pulisica vyrovnali. Aj v druhom polčase sa hralo vo vysokom tempe, oba tímy mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale body si napokon rozdelili.

"S nami sa nikdy nenudíte, že? Nikdy. Sme pyšní na chlapcov, odohrali výborný zápas. Mohli by sme mať ospravedlnenia, ale tie nehľadáme. Spravili sme zápas, ale bolo to ťažké, Chelsea dobre využívala priestor, ktorý sme jej nechali. Niekedy sme sa s tým nevedeli vysporiadať. Rád by som bol, ak by sme mali viac hru pod kontrolou. No v situácii v akej sme, je to dobrý bod," citovala BBC asistenta hostí Pepa Lijndersa, ktorý viedol z lavičky tím za Kloppa. "Keďže musí dodržať karanténu, bude chýbať aj v utorok v semifinále Ligového pohári proti Arsenalu. Má mierne príznaky, je ale optimista. Je to náš líder, náš šéf a ja verím, že bude mať len ľahký priebeh a rýchlo sa k nám vráti," dodal Holanďan. Okrem covidu LFC ničia aj zranenia a teraz príde na mesiac aj o Maneho a Salaha, ktorí idú reprezentovať na Africký pohár národov.

Kouč domácich Thomas Tuchel neskrýval po záverečnom hvizde istú frustráciu. "Čo už máme robiť? Chceli sme vyhrať, bojovali sme, mali sme dobré šance. Nedarí sa nám ale vyhrať zápasy, v ktorých to máme dobre rozohrané. V druhom polčase sme to mali. Ale neľutujeme, bol to brilantný zápas. Začali sme výborne, a keď sme aj inkasovali po individuálnych chybách, ešte do polčasu sme vyrovnali. Boli sme blízko k víťazstvu, ideme ďalej," zhodnotil Nemec, ktorý sa pristavil aj pri situácii z 1. minúty, keď neskorší autor úvodného gólu Sadio Mane fauloval lakťom Cesara Azpilicuetu. Senegalčan síce protihráča nevidel, ale rozhodca by si udelenie červenej karty obhájil, no nič mu nesignalizoval ani VAR: "V našom prvom zápase v auguste sme dostali červenú kartu, rozhodca ju udelil rýchlo bez predchádzajúcej žltej. Teraz to ani neoveril. Hovorím to nerád, pretože rýchla červená karta môže zabiť zápas, diváci chcú vidieť hru 11 na 11 a Sadio by mal byť na ihrisku, pretože je brilantný hráč a skvelý chlapík. Ale toto bola červená karta. Je ťažké to akceptovať, čo už však zostáva?"