Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kloppovi sa nepáči elitárska Superliga: Mám rád súťaživosť

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa Kloppa však uzavretej súťaži bude chýbať súťaživosť, ako príklad uviedol situáciu v Premier League.

Liverpool 20. apríla (TASR) - Anglický futbalový klub FC Liverpool patrí medzi dvanásť zakladajúcich členov Európskej Superligy (ESL), no ich tréner Jürgen Klopp z novej súťaže nie je nadšený. Nepáči sa mu elitársky charakter ligy, ktorý potiera súťažnú podstatu futbalu.

"Môj názor sa nezmenil. Ani ľuďom sa to nepáči, čo chápem, ale viac k tomu nemôžem povedať, pretože sme sa na tom nepodieľali, ja ani hráči. Vôbec sme o tom nevedeli, ale musíme to akceptovať a počkať, ako sa to vyvinie," citovala Kloppa agentúra DPA. Vznik novej ligy ohlásili v pondelok popredné kluby z Anglicka, Talianska a Španielska, ich zámerom je konkurovať súťažiam pod hlavičkou UEFA.

Podľa Kloppa však uzavretej súťaži bude chýbať súťaživosť, ako príklad uviedol situáciu v Premier League: "Na futbale mám rád konkurenciu. Pozrite sa na West Ham, ktorý bojuje o Ligu majstrov. Hoci nechcem, aby sa tam dostali na úkor nás, ale páči sa mi, že majú šancu."

V rozhovore pre Sky Sports tiež poukázal na negatívnu reakciu fanúšikov, ktorých považuje za najdôležitejší aspekt. Priaznivci "The Reds" rozprestreli pred štadiónom Liverpoolu protestné transparenty, ktorými vyjadrili nesúhlas s ESL: "Fanúšikovia sú základ futbalu. Musíme spraviť všetko, aby nič nestálo medzi tímom a priaznivcami, klub musí byť nad akýmikoľvek rozhodnutiami."