Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Kolašinac už trénuje s mužstvom Schalke a verí v záchranu

Hráč Schalke Sead Kolasinač (vľavo) bojuje o loptu s Didierom Drogbom z Galatasaray Istanbulu. Foto: TASR/AP

Obnovenú premiéru v modrom drese by si mal odkrútiť už v sobotu proti Hoffenheimu.

Gelsenkirchen 5. januára (TASR) - Futbalový reprezentant Bosny a Hercegoviny Sead Kolašinac absolvoval v utorok prvý tréning s mužstvom Schalke 04 Gelsenkirchen a verí, že mu pomôže udržať sa v najvyššej bundeslige.

Dvadsaťsedemročný obranca prišiel do Schalke na hosťovanie do konca sezóny z Arsenalu Londýn. Kolašinac sa vrátil do známeho prostredia, keďže v klube pôsobil už v rokoch 2011-2017 predtým, ako zamieril ku "kanonierom".

Obnovenú premiéru v modrom drese by si mal odkrútiť už v sobotu proti Hoffenheimu. "Som nadšený, že som späť v Schalke. Chcem pomôcť tímu a chcem niesť zodpovednosť. Tu som sa učil a okúsil profesionálny futbal. Za to všetko vďačím klubu a nezabudol som na to," uviedol nemecký rodák, ktorý prišiel do Schalke ako osemnásťročný mladík.

Teraz však pred ním stojí veľmi ťažká úloha. Schalke je so štyrmi bodmi na dne tabuľky a na víťazstvo v najvyššej nemeckej súťaži čaká už 30 zápasov. Už len jeden duel ho delí od vyrovnania negatívneho rekordu Tasmanie Berlín zo sezóny 1965-66. Kolašinac je však presvedčený, že sa tím môže zachrániť v bundeslige: "Verím tomu. Toto mužstvo na to má kvalitu." Informovala o tom agentúra dpa.