Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Kolínčania pokračujú v príprave aj po nových prípadoch nákazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

V klube I. bundesligy mali pozitívny test dvaja hráči a fyzioterapeut.

Kolín nad Rýnom 2. mája (TASR) - Futbalový klub 1. FC Kolín nad Rýnom funguje naďalej v identickom pracovnom režime aj po piatkovom odhalení troch nových prípadov nákazy koronavírusom. V sobotu to potvrdil klubový lekár Paul Klein.

V klube I. bundesligy mali pozitívny test dvaja hráči a fyzioterapeut. "Neexistujú pre nás špeciálne pravidlá. Nie je pravda, že v podobných prípadoch v iných spoločnostiach musia všetci ísť do karantény. Existujú jasné pokyny ako zaobchádzať s kontaktnými osobami infikovaných," vyhlásil Klein v rozhovore pre oficiálnu webstránku klubu.

Nemecké tímy sa už pripravujú na obnovenie sezóny, ktoré má prísť koncom mesiaca, podľa pokynov vedenia ligy (DFL) a Nemeckého futbalového zväzu (DFB). Trojica infikovaných má podstúpiť 14-dňovú karanténu a opätovne podstúpiť testy, než im umožnia návrat. Do karantény musia nastúpiť aj všetci, čo s nimi boli v kontakte, no keďže tím trénoval v malých skupinách, týka sa to iba minima zamestnancov klubu. "Nie je potrebná žiadna hromadná karanténa. Tak to vnímajú aj zdravotnícke orgány," obhajoval fungovanie klubu jeho lekár Klein. Správu priniesla DPA.