Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Kolumbia získala bronz na šampionáte Copa America

Kolumbijskí hráči pózujú s trofejou a bronzovými medailami po ich výhre nad Peru 3:2 vo futbalovom zápase o tretie miesto na juhoamerickom šampionáte Copa America v Brasilii 9. júla 2021. Foto: TASR/AP

Finále Copa America je na programe v noci na nedeľu o 2.00 SELČ, stretnú sa v ňom úhlavní rivali Brazília a Argentína.

Brasilia 10. júla (TASR) - Futbalisti Kolumbie obsadili na juhoamerickom šampionáte Copa America tretie miesto. V piatkovom súboji o bronz si poradili s Peru 3:2 aj vďaka dvom gólom Luisa Diaza. Stredopoliar FC Porto rozhodol vo štvrtej minúte nadstaveného času.

"Sme šťastní. Po smoliarskom vypadnutí s Argentínou v semifinále bol náš cieľ rozlúčiť sa s turnajom víťazstvom. Som hrdý na náš tím, ktorý dokázal otočiť nepriaznivý priebeh," citovala agentúra AFP kapitána Kolumbie Juana Cuadrada, ktorý v 49. minúte vyrovnal na priebežných 1:1.

Kolumbijský hráč Luis Diaz drží trofej pre najlepšieho hráča po výhre nad Peru 3:2 vo futbalovom zápase o tretie miesto na juhoamerickom šampionáte Copa America v Brasilii 9. júla 2021.
Foto: TASR/AP


Tretie miesto obsadili Kolumbijčania aj v roku 2016 po výhre 1:0 nad USA. Jediný titul získali v roku 2001 v domácom prostredí, keď si vo finále poradili s Mexikom 1:0. Peru nezopakovalo výsledok z predošlého šampionátu, na ktorom sa prebojovalo až do finále.

Finále Copa America je na programe v noci na nedeľu o 2.00 SELČ, stretnú sa v ňom úhlavní rivali Brazília a Argentína.

Copa America - o 3. miesto:

Brasilia

Kolumbia - Peru 3:2 (0:1)

Góly: 66. a 90.+4 Diaz, 49. Cuadrado - 45. Yotun, 82. Lapadula