Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Komisárka ženskej futbalovej súťaže skončila pre kauzu obťažovania

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

V lige zrušili víkendové zápasy a samostatné vyšetrovania spustili Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) aj Futbalová federácia USA (USSF).

Cary 2. októbra (TASR) - Komisárka zámorskej ženskej futbalovej súťaže NWSL (National Women's Soccer League) Lisa Bairdová skončila vo funkcii. Dôvod je kauza bývalého trénera Severnej Karolíny Paula Rileyho, ktorého niekdajšie zverenkyne Sinead Farrellyová a Mana Shimová na webe The Athletic obvinili zo sexuálneho obťažovania a nátlaku.

Klub North Carolina Courage už 58-ročného Angličana prepustil z funkcie. V lige zrušili víkendové zápasy a samostatné vyšetrovania spustili Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) aj Futbalová federácia USA (USSF). Tá Rileymu, ktorý doviedol Severnú Karolínu k titulom v rokoch 2018 a 2019, pozastavila trénerskú licenciu.

"Vzhľadom na závažnosť obvinení zo strany hráčok sme otvorili predbežné vyšetrovanie. V rámci neho oslovíme predstaviteľov USSF aj NWSL, od ktorých budeme požadovať ďalšie informácie k týmto podozreniam," citovala stanovisko FIFA agentúra AP.