Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Kondratiuk preskočil Mozaľova a získal zlato na Majstrovstvách Európy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dvojica Rusov, ktorá bola po prvej časti súťaže na medailovej pozícii, svoju jazdu pokazila. Líder po krátkom programe Andrej Mozaľov dostal až šiestu najlepšiu známku vo voľnej jazde.

Tallinn 14. januára (TASR) - Majstrom Európy v krasokorčuľovaní sa v piatok v estónskom Tallinne stal Rus Mark Kondratiuk. Osemnásťročný pretekár získal na vrcholnom podujatí svoju prvú medailu. Na stupňoch víťazov ho doplnili Talian Daniel Grassl a Lotyš Deniss Vasiljevs.

Kondratiuk sa na najvyšší stupeň dostal z druhej priečky po krátkom programe, keď predviedol najlepšiu voľnú jazdu. Získal v nej 187,50 bodu, celkovo dostal hodnotenie 286,56 bodu. Grassl predviedol druhú najlepšiu voľnú jazdu s hodnotou 182,73 bodu a k striebru sa posunul z 5. priečky. Vasiljevs poskočil k bronzu zo 6. priečky po krátkom programe a pre Lotyšsko vybojoval historicky prvú medailu v kategórii mužov.

Dvojica Rusov, ktorá bola po prvej časti súťaže na medailovej pozícii, svoju jazdu pokazila. Líder po krátkom programe Andrej Mozaľov dostal až šiestu najlepšiu známku vo voľnej jazde a klesol celkovo na štvrtú priečku. Jevgenij Semerenko predviedol v piatok deviaty najlepší výkon (160,96) a klesol z 3. pozície na konečnú piatu.

ME v estónskom Tallinne - muži:


voľné jazdy:
1. Mark Kondratiuk (Rus.) 286,56 b.,
2. Daniel Grassl (Tal.) 274,48,
3. Deniss Vasiljevs (Lot.) 272,08,
4. Andrej Mozaľov 265,69,
5. Jevgenij Semerenko (Rus.) 260,00,
6. Morisi Kvitelašvili (Gruz.) 253,91