Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Kórejčania sa odvolali na CAS pre penalizáciu ich jazdcov

Muž s ochrannou maskou prechádza pod olympijskými kruhmi v Národnom skokanskom stredisku Zhangjiakou pred začiatkom súťaže na Zimných olympijských hrách 2022 v stredu 2. februára 2022. Foto: TASR/AP

Olympijským šampiónom sa na tisícke stal domáci Číňan Žen C'-wej pred krajanom Li Wen-lungom.

Peking 8. februára (TASR) - Reprezentácia Kórejskej republiky sa nechce zmieriť s diskvalifikáciou dvoch svojich šortrekárov v pondelkových pretekoch na 1000 m na ZOH v Pekingu. Podá odvolanie na Športový arbitrážny súd (CAS).

Veľmoc v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe nemala v úvodnej individuálnej disciplíne mužov vo finále zastúpenie. Hwang Dae-Heon dostal v semifinále penalizáciu za prekríženie dráhy súpera, Lee June-Seo dostal trest za brzdenie. Park Jang-hyuk do semifinále nemohol ani nastúpiť, pretože ho vo štvrťfinále zrazil Kanaďan Jordan Pierre-Gilles a z ľadu ho odviezli na nosidlách.

Šéf výpravy Kórejskej republiky Yoon Hong-Geun poslal podľa DPA protestné listy Medzinárodnej korčuliarskej federácii (ISU) i Medzinárodnému olympijskému výboru (MOV). Prezidenta MOV Thomasa Bacha vyzval, aby zabránil podľa neho ďalším neférovým rozhodnutiam v šortreku.

Olympijským šampiónom sa na tisícke stal domáci Číňan Žen C'-wej pred krajanom Li Wen-lungom. Ako prvý vo finále preťal cieľovú čiaru Maďar Šaolin Sándor Liu, no aj toho dodatočne diskvalifikovali. Bronz získal jeho brat Šaoang Liu.