Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kórejskí rýchlokorčuliari dostali za alkohol polročné tresty

Ilustračné foto. Foto: TASR

Medzi previnilcami sú aj olympijskí medailisti Kim Tae-yun a Kim Cheol-min, kvinteto dopĺňajú Kim Jun-ho, Kim Jin-su a Noh Jun-soo.

Soul 14. augusta (TASR) - Kórejský olympijský výbor (KSOC) zvýšil tresty pre piatich reprezentantov Kórejskej republiky v rýchlokorčuľovaní, ktorých v júni prichytili, ako v národnom tréningovom centre v Soule konzumujú alkohol.

Medzi previnilcami sú aj olympijskí medailisti Kim Tae-yun a Kim Cheol-min, kvinteto dopĺňajú Kim Jun-ho, Kim Jin-su a Noh Jun-soo. Kórejská korčuliarska únia (KSU) im udelila v piatok dvojmesačné tresty, KSOC však výšku sankcie podrobila kritike a pôvodné tresty strojnásobila, čiže športovci dostali až polročný dištanc. Olympijský výbor zároveň udelil mesačný trest hlavnému trénerovi tamojšej rýchlokorčuliarskej federácie Lee In-sikovi a všetkým jeho zverencom nariadila 24 hodín verejnoprospešných prác.

Päticu juhokórejských rýchlokorčuliarov našli opitých 27. júna, hoci športovci majú výslovný zákaz konzumácie alkoholu v tréningovom centre. Kim Tae-yun je bronzový medailista zo ZOH 2018 v Pjongčangu na 1000 m trati, Kim Cheol-min získal striebro na ZOH 2014 v Soči v tímovej stíhačke.

Udalosť sa stala iba dva dni po tom, čo z národného tréningového centra v Jincheone vylúčili reprezentačný tím v šortreku ako dôsledok sexuálneho obťažovania dvoch športovkýň. Už v januári odsúdili trénera juhokórejských šortrekárov Cho Jae-beoma za fyzické napadnutie olympijskej medailistky Shim Suk-hee, okrem toho čelí ďalším separátnym obvineniam zo sexuálneho obťažovania reprezentantky na krátkej dráhe. Vo februári zasa dostal mesačný dištanc rýchlokorčuliar Kim Gun-woo za to, že nedovolene vstúpil do ženskej časti internátu v Jincheone. Trest sa nevyhol ani kolegyni, ktorá ho pustila na izbu. V júli vyfasoval dvojnásobný olympijský víťaz v rýchlokorčuľovaní Lee Seung-hoon ročný trest za fyzické napadnutie juniorských reprezentantov. Pred pár dňami dostal ročný dištanc aj zlatý medailista z Pjongčangu 2018 na krátkej dráhe Lim Hyo-jun, ktorý pred členkami národného tímu stiahol nohavice mladšiemu mužskému kolegovi. Informovala o tom agentúra Yonhap.