Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Košičania angažovali Mrázika z Bratislava Capitals

Na archívnej snímke druhý zľava Michal Mrázik (Slovensko), 28. decembra 2019 v českom Třinci. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Sezónu 2021/2022 začal vo farbách klubu Bratislava Capitals v medzinárodnej IHL.

Košice 21. novembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Michal Mrázik sa stal hráčom HC Košice. Sezónu 2021/2022 začal vo farbách klubu Bratislava Capitals v medzinárodnej IHL. V deviatich zápasoch si do štatistík pripísal dva góly, asistenciu a dva plusové body.

"Je to vysoký a dobre stavaný pravák, ktorý môže hrať v strede, ale aj na krídle útoku," povedal športový manažér "oceliarov" Gabriel Spilar pre klubovú stránku. "Verím, že do tímu vnesie dravosť a zvýši konkurenciu. V Košiciach môže pod vedením našich trénerov výrazne napredovať, a tak veríme, že sa svojej šance aktívne zhostí."

Po úmrtiach útočníka Borisa Sádeckého a viceprezidenta Dušana Pašeka sa vedenie klubu Bratislava Capitals rozhodlo ukončiť pôsobenie v IHL pre sezónu 2021/2022. Už 16 hráčov z tímu si našlo nové pôsobisko. Do slovenskej extraligy zamierili okrem Mrázika aj Luc Snuggerud (Košice), David Levin (Spišská Nová Ves), Denis Hudec, Martin Chovan (obaja Trenčín), Dávid Buc, Roman Faith (obaja Michalovce), Jamie Arniel, Dávid Bondra (obaja Poprad) a Samuel Fereta (Nové Zámky). V zahraničných súťažiach budú okrem Baroša pôsobiť Vojtech Zeleňák (Jihlava), Samuel Baroš (Frýdek-Místek), Connor LaCouvee (KalPa/Fín.), Marc-Olivier Roy (SaiPa/Fín.), Sam Jardine (IFK Helsinki/Fín.) a Nikolaj Žerdev (HCM Meran/Tal.).