Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Košičania podľahli Banskej Bystrici 2:3

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Stredoslováci nedovolili hosťom z východu odniesť domov ani jeden bod.

Banská Bystrica 23. novembra (TASR) - Na banskobystrický zimák zavítal s Košičanmi tréner Staš, ktorý štyri roky pôsobil pod Urpínom, aj táto skutočnosť popri neskorom začiatku zápasu o 19.30 zapôsobila na divákov.

Košičania udávali od začiatku tempo, domáci sa doťahovali, a tak sa na ľade rodilo množstvo dramatických momentov. Prvá tretina bola v rukách Košíc hlavne preto, že im ostrými do streleckej hlavne nabili domáci hráči. Pri úvodnom góle chybu Bambúcha po 53 sekundách zužitkoval Matúš Chovan, pri druhom v 18. min zasa zbytočne v strednom pásme stratil puk Ján Sýkora a Haščák hrúbku potrestal. Našťastie pre 'baranov' v 12. min po krásnej nahrávke od Lukacevica pred bránkou uplatnil svoj nos na góly Heizer, a práve jeho gól udržal domácich na kontakt.

Druhá tretina bola jednoznačne v znamení Handzuša. Jeho dva góly počas 14 sekúnd spôsobili, že v skóre nastal radikálny obrat. V 34. min odrazený puk elegantne lobíkom prehodil za chrbát ležiaceho Hyláka a v podstate hneď po vhadzovaní ho v nájazde fauloval Kolba a trestné strieľanie zakončil strelou medzi Hylákove betóny.

Pred treťou tretinou bolo otázne, čo vymyslí Staš na dobre známu hru domácich, ktorú im vštepoval dlhé roky od postupu do extraligy. Košičania tlačili, Bystričania občas zatlačili a na rozuzlenie sa netrpezlivo čakalo. V 52. min Heizerovu strela stočil Hylák takmer do bránky, na druhej strane sa šance nerodili, sni počas 56-sekundovej power play, a Bystričania bez väčších problémov zastavili súpera v jeho víťaznom predchádzajúcom ťažení.

HC'05 B. Bystrica - HC Košice 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

Góly: 12. Heizer, 34. Handzuš, 35. Handzuš z tr. strieľania - 1. Matúš Chovan, 18. Haščák. Rozhodcovia D. Konc - M. Junek, P. Šefčík, vylúčení 3:2, navyše Slipčenko (B. Bystrica) 10 min za nešportové správanie, 1669 divákov.


Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Dosť som sa od Milana Staša naučil, bol som pri ňom tri roky, veľa vecí som od neho prebral, no nejakú rivalitu som nevnímal. Nebol to náš súboj, to určite nie. Košičania boli veľmi aktívni, my sme inkasovali po hrubých chybách, a potom prišla chvíľa Miša Handzuša, ktorá robí veľkého hráča veľkým. Bol to z našej strany zdpovedný výkon, po kolísavých sa opäť prejavilo srdiečko hráčov, zaslúža si pochvalu."

Milan Staš, kouč Košíc: "Bol to súboj medzi dvoma mužstvami, takto som to vnímal, nie medzi mnou a Vladom Országhom. Chceli sme vyhrať, všetko tomu podriaďovali, no niekoľkosekundový výpadok nás stál bodový zisk, z toho sa musíme poučiť. Vyšiel nám úvod zápasu, kontrolovali sme priebeh, paradoxne v druhej tretie, keď sme mali strelecky najviac navrch, súper otočil zápas. Bola to strata koncetrácie a rozhodujúci moment zápasu. Chýbali nám aj niektorí hráči, ktorí sú'pre tento tím rozhodujúci."

Michal Handzuš, autor dvoch gólov B. Bystrice: "Je fajn streliť dva góly, no hlavné je, že sme vyhrali. Chalani bojovali, hrali to, čo sme si zdôrazňovali. V obrane to bolo dobré, veľa sme nestrieľali, no v tretej tretine sme súpera takmer nepustili k ničomu. Po našom prvom góle sme sa súperovi úplne vyrovnali, len v úvodných desiatich minútach bol lepší a nás prestrieľal. Ani v NHL nie je, že sa dvakrát vraciame na ľad, diváci, fan klub sú fantasický, veľmi si každý zápas užívam."