Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nová futbalová aréna v Košiciach bude mať kapacitu 9000 divákov

Na snímke vizualizácia Košickej futbalovej arény 30. augusta 2017. Foto: TASR/František Iván

Do konca novembra budú podľa vedúceho komunikačného referátu košického magistrátu Jozefa Marka preložené všetky inžinierske siete, vybudovaná splašková a dažďová kanalizácia a pripojený teplovod.

Košice 30. augusta (TASR) - Na stavenisku Košickej futbalovej arény v súčasnosti Inžinierske stavby, a.s., dokončuje prípravné práce. Do konca novembra budú podľa vedúceho komunikačného referátu košického magistrátu Jozefa Marka preložené všetky inžinierske siete, vybudovaná splašková a dažďová kanalizácia a pripojený teplovod.

"Všetky tieto prípravné práce majú byť ukončené do novembra 2017. V súčasnosti prebieha takisto verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa stavby. Predpokladáme, ak všetko úspešne pôjde, lebo musíme dodržiavať, samozrejme, zákon o verejnom obstarávaní, tak samotná výstavba košickej futbalovej arény by mala začať začiatkom roku 2018," uviedol pre TASR Marko s tým, že predpokladaný termín ukončenia je v polovici roka 2019.

"Zmluvný termín v prípade nejakých ďalších neočakávaných problémov je do konca roku 2020. Mesto Košice má k dispozícii na výstavbu košickej futbalovej arény 12 miliónov eur, z toho 8 miliónov eur je finančná výpomoc z ministerstva financií so splatnosťou na desať rokov a 4 milióny eur je dotácia z ministerstva školstva," vysvetlil Marko.

Nová Košická futbalová aréna bude podľa jeho slov spĺňať v tejto kategórii kritériá a parametre európskej futbalovej federácie UEFA a takisto Slovenského futbalového zväzu. "Kapacita štadióna bude 9000 divákov, za určitých okolností môže byť rozšírená aj na viac ako 12.000. V blízkosti budú dve tréningové ihriská a, samozrejme, aj parkovacie plochy s tým, že v prípade väčšieho náporu návštevníkov má mesto k dispozícii spevnené plochy, ktoré budú môcť byť využité na parkovanie v blízkom okolí arény," dodal Marko.