Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košičania postúpili do semifinále play off, pre Nitru sezóna končí

Na snímke vpravo Bret David Pollock (Košice) a uprostred brankár Libor Kašík (Nitra) v piatom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Nitra v Košiciach 24. marca 2023 v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v piatom štvrťfinálovom zápase play off Tipos extraligy Duklu Michalovce 4:0 a znížili stav série hranej na štyri víťazné zápasy na 2:3.

Košice 24. marca (TASR) - Hokejisti HC Košice postúpili do semifinále play off Tipos extraligy. V piatom štvrťfinálovom zápase zdolali na domácom ľade HK Nitra 4:2 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy triumfovali 4:1. Pre Nitru sa sezóna skončila.

Nitrania v zápase dvakrát viedli (1:0, 2:1), keď sa presadili Sahir Gill a Luke Green. Ten skóroval vo všetkých piatich dueloch série. Košičania však dokázali ešte v druhej tretine otočiť skóre vo svoj prospech, keď sa postupne presadili Marek Slovák, Michal Chovan a Patrik Rogoň. V 58. minúte mohol náskok domácich zvýšiť Denis Paršin, ale z trestného strieľania neprekonal brankára Kašíka. Konečnú podobu výsledku dal v 58. minúte Marek Bartánus, ktorý skóroval počas hry hostí bez brankára. Košičania, ktorí vyhrali základnú časť, majú vďaka postupu do semifinále istú medailu.



Tipos extraliga - štvrťfinále play off, piaty zápas /na 4 víťazstvá/:


HC Košice - HK Nitra 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Góly: 24. Slovák (Olssson), 32. Chovan (Jääskeläinen, Rogoň), 38. Rogoň (Slovák, Hovorka), 58. Bartánus (Jääskeläinen, Olsson) - 22. Gill (Elmer), 26. Green (Elmer). Rozhodovali: Baluška, Goga - Stanzel, Kacej, vylúčení: 1:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 7226 divákov.

Košice: Riečický - Olsson, Breton, Šedivý, Southorn, Ferenc, Deyl, A. Bartoš - Jääskeläinen, Chovan, Rogoň - Bartánus, Pollock, Fejes - Lamper, Slovák, Paršin - Hovorka, Linet, Havrila

Nitra: Kašík - Green, Mezei, Bodák, Gajdoš, Vitaloš, Stacha, Pupák - Krivošík, Baláž, Bajtek - Elmer, Gill, Sýkora - Solenský, Čederle, Tvrdoň - Lacka, Buncis, Knies

/konečný stav série: 4:1, Košice postúpili do semifinále/


Slovan zdolal Michalovce 4:0 a znížil stav série na 2:3

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v piatom štvrťfinálovom zápase play off Tipos extraligy Duklu Michalovce 4:0 a znížili stav série hranej na štyri víťazné zápasy na 2:3. Šiesty duel je na programe v nedeľu o 18.00 h v Michalovciach.

Hráči úradujúceho majstra rozhodli o svojom triumfe v prvej tretine, keď v 5. minúte otvoril skóre Daniil Fominych a o dve minúty neskôr pridal druhý gól Brant Harris. Poistku potom zariadil v 53. minúte Matt MacKenzie a pri power play hostí ešte skóroval do prázdnej bránky Milan Kytnár. Duel sledovalo 8303 divákov.

Na snímke zľava Brant Harris (HC Slovan Bratislava), Dávid Buc, Stanislav Škorvánek, Christián Michalčin (všetci traja HK Dukla Michalovce) v piatom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy v hokeji HC Slovan Bratislava - HK Dukla INGEMA Michalovce 24. marca 2023 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Tipos extraliga - štvrťfinále play off, piaty zápas /na 4 víťazstvá/:


HC Slovan Bratislava - Dukla Ingema Michalovce 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 5. Fominych (Beňo), 7. Harris (Takáč, Beňo), 53. MacKenzie, 57. Kytnár. Rozhodovali: D. Konc st., Korba - Knižka, Jedlička, vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše Macejko (Michalovce) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky a oslabenia: 0:0, 8303 divákov.

Slovan: Coreau – MacKenzie, Golian, Kallen, Beňo, Gachulinec, Sersen, Maier – Pecararo, Harris, Takáč – Fominych, Minárik, Duke – Kukumberg, Kytnár, Haščák – Török, Zigo, Matoušek

Michalovce: Škorvánek – Osburn, Hammond, Mihalik, Michalčin, Macejko, Glazkov, Cibák – Vašaš, Suja, Buc – Pereskokov, Pavlovs, Zabusovs – Puliš, Galamboš, Okoličány – Garreffa, Chalupa

/strav série: 2:3/