Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Košice proti Michalovciam s cieľom ukončiť dlhé čakanie na semifinále

Na snímke uprostred brankár Andrej Košarišťan (HC Košice), vľavo Filip Vrábeľ (HK Spišská Nová Ves), vpravo Matúš Havrila (HC Košice) v zápase 43. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Spišská Nová Ves v Košiciach 11. marca 2022. Foto: TASR - František Iván

Košický kormidelník, ktorý začiatkom marca nahradil odvolaného Fína Kalleho Kaskinena očakáva od Michaloviec "typický play off hokej.

Košice 22. marca (TASR) - Hokejisti HC Košice vstúpia do štvrťfinálovej série play off s cieľom postúpiť po piatich rokoch do semifinále. Proti Michalovciam začnú Kaufland play off Tipos extraligy na ľade súpera, no okrem diváckej podpory budú podľa kapitána Michala Chovana dôležité aj iné faktory: "Rozhodovať budú presilovky, oslabenia, ale aj maličké veci či samotný kolektív alebo brankári," povedal Chovan pre TASR.

Košičania finišovali základnú časť štyrmi víťazstvami po sebe, pričom ju zakončili cenným skalpom majstrovského Zvolena na jeho ľade (4:1). Veriť si budú aj proti Michalovciam, s ktorými mali v dlhodobej časti vyrovnanú bilanciu - 3:3 na víťazné zápasy, 9:9 na získané body a 14:12 na strelené góly. Aj "oceliari" si uvedomujú známu pravdu, že play off je iná súťaž.

"Myslím, že odkedy som v Košiciach, tak sme odohrali šesť zápasov. Prvý nám nevyšiel ideálne, ale potom sa to zlepšovalo. Hoci to už nezmenilo naše postavenie v tabuľke, je to dobré pre našu psychiku. V play off je dôležitá sebadôvera a správne nastavenie," povedal tréner HC Košice Dan Ceman, ktorý by mal mať k dispozícii takmer kompletný káder. Zdravotné problémy limitovali v závere ZČ brankára Dominika Riečického a s tréningovým procesom už začal útočník Adam Lapšanský.

Košický kormidelník, ktorý začiatkom marca nahradil odvolaného Fína Kalleho Kaskinena očakáva od Michaloviec "typický play off hokej. Michalovský tím má výborných hráčov, hrá fyzicky, rýchlo a majú zručnosti. Očakávam, že budú hrať fyzicky, tvrdo a na to sa musíme pripraviť. Napokon, patrí to k play off."

Košičania absolvovali krátke sústredenie vo Vysokých Tatrách a počas desaťdňového zápasového voľna od konca základnej čast i sa stihol dôkladne pripraviť. "Mali sme aj nejaké voľno, ale potom sme už naplno trénovali. Pozreli sme si videá, natrénovali presilovky aj oslabenia a myslím si, že sme na sto percent pripravení. Dáme do toho všetko. Je to play off, všetci dajú do toho sto percent. Verím, že prídu diváci a hokej bude zase o niečo iní. Určite chceme potešiť našich fanúšikov. Ja som presvedčený, že naše mužstvo má na to, aby išlo ďalej," povedal Michal Chovan, ktorý privítal návrat divákov na tribúny.

Tí môžu od play off stopercentne zaplniť kapacity štadiónov, čo by v prípade košického tímu znamenalo 8347 fanúšikov v domácich zápasoch. "Bude to dobré pre obe mužstvá. Očakávam, že na oboch štadiónoch bude veľa ľudí. Myslím, že to pomôže obom mužstvám a najmä samotnému hokeju. Myslím si, že diváci si prídu na svoje."Košický klub pripravuje na domáce zápasy s Michalovcami viacero sprievodných podujatí. Jedným z nich bude uvedenie bývalého hráča a trénera Jána Faitha do Siene slávy HC Košice.