Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Košice sfúkli z ľadu domáci Trenčín 9:3

Košičania sa tešia po góle spoluhráča Tomáša Bulíka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčania prehrávali po druhej tretine 1:6.

Trenčín 21. decembra (TASR) - V Trenčíne sa hral od úvodu svižný hokej, v ktorom hrozili pred súperovým brankárom oba tímy. V 5. minúte prebral puk v strednom pásme Mikula, po jeho strele švihom sa však ozvala len horná žŕdka. Góly padali až na konci tretiny a len do bránky Dukly. Najskôr využil presilovku tečom v 18. minúte Takáč a sekundu pred sirénou namieril presne z ľavého kruhu Bulík.

Úvod druhej tretiny bol na góly veľmi bohatý a divoký. Najskôr sa presadil v 22. minúte Pašek, ktorý vyhnal z bránky Kristína a 12 sekúnd po ňom sa z gólu tešil aj Boltun. Dukla korigovala gólom v 24. minúte z hokejky Marosza, ale o minútu neskôr prinavrátil Košičanom štvorgólové vedenie tečovanou strelou Jenčík. Gólový nápor neustál ani Škrečko a opäť tak prenechal priestor v bránke Kristínovi. Šiesty klinec do trenčianskej rakvy zahlobil v oslabení strelou od modrej Kolba.

Dukla nastúpila do tretej tretiny s cieľom niečo ešte so zápasom urobiť. Iskierku nádeje pre domácich vykresal premeneným trestným strieľaním Lelkeš v 46. minúte, ale už o 4 minúty neskôr využil presilovku strelou od modrej opäť Kolba. Košičania hrali s obrovskou chuťou a šesť minút pred koncom potrestal chybu v defenzíve Dukly Slovák. V samom závere padli ešte dva góly. Najskôr korigoval za domácich Tomáš Klíma, v 59. minúte uzavrel skóre Novák na konečných 3:9.


Dukla Trenčín – HC Košice 3:9 (0:2, 1:4, 2:3)



Góly: 24. Marosz, 46. Lelkeš, 58. T. Klíma - 18. Takáč, 20. Bulík, 22. Pašek, 23. Boltun, 25. Jenčík, 34., 50. Kolba, 54. Slovák, 59. Novák. Rozhodovali: D.Konc – Brath, Tvrdoň, vylúčení: 4:6, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, 1480 divákov.


Hlasy po zápase:

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "Do zápasu sme vstúpili aktívne a vytvorili si aj niekoľko šancí. Buď sme však netrafili bránku, alebo nás vychytal súperov brankár. Zápas sa lámal na konci prvej tretiny, kedy sme sa nechali zbytočne vylúčiť a inkasovali sme gól a následne po hrubej individuálnej chybe aj druhý. Na začiatku druhej tretiny sme inkasovali tretí gól, vymenili sme brankára a po štvrtom góle sme ešte vzali time-out, ale dnes bol taký deň, že sa nám nič nepodarilo a popri vysokom vedení Košíc sa nám dohrávalo veľmi ťažko."

Milan Staš, tréner Košíc: "Základ nášho vysokého víťazstva sme položili na konci prvej a začiatku druhej tretiny. Vedomí si vysokého náskoku po druhej tretine sme poľavili a následne sa hral hokej v rytme vianočných kolied. Myslím si, že diváci videli zaujímavý zápas a som rád, že sme odčinili prehru z predchádzajúceho kola a že chlapci podali kolektívny a bojovný výkon."