Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košice v príprave proti Slovanu aj o rok, odveta v Bratislave

Na snímke gól Slovana, vľavo strelec Mário Bližňák, uprostred prekonaný brankár Marcel Melicherčík (Košice), tretí zľava Milan Bartovič (Slovan), druhý sprava Juraj Cebák, vpravo obranca Radek Philipp (obaja Košice) v prípravnom hokejovom zápase HC Košice - HC Slovan Bratislava v Košiciach 6. augusta 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Vypredaná Steel aréna si v stredu užila zápas odvekých rivalov z opačných koncov republiky.

Košice 8. augusta (TASR) - Extraligový hokejový majster HC Košice a účastník KHL Slovan Bratislava si zopakujú atraktívny prípravný zápas aj o rok. Generálni manažéri oboch najúspešnejších slovenských klubov Juraj Bakoš a Maroš Krajči po stredajšom vzájomnom stretnutí prisľúbili fanúšikom, že sa môžu tešiť na ďalšie vzájomné zápolenie.

"S pánom Krajčim sme už dohodli odvetu, ktorá bude o rok v Bratislave a obaja sme nevylúčili, že sa naše stretnutia stanú do budúcna aj tradíciou," potvrdil Bakoš pre oficiálnu webstránku košického klubu.

Vypredaná Steel aréna si v stredu užila zápas odvekých rivalov z opačných koncov republiky. Hráči Slovana v ňom vyhrali 3:1 najmä vďaka výkonu v druhej tretine, keď v rozmedzí od 35. do 39. minúty trikrát prekonali domáceho brankára Melicherčíka. Po derby neskrývali manažéri pozitívne pocity.

"Bolo to výborné športové aj spoločenské podujatie a samotný zápas ponúkol divákom skvelý zážitok," zhodnotil Bakoš ostro sledovaný prípravný zápas. "Slovan a Košice majú v podstate nadštandardné vzťahy. Veď v celej histórii sme si toho prežili v rámci vzájomných zápasov skutočne dosť. Človek má až mrazenie v chrbte, keď sem príde. Ľudia jednoducho na súperenie mužstiev nezabudli, a veru by ani nemali prečo. Od prvej minúty to bol výborný hokej, skvelá atmosféra, chlapci sa na ľade zdravo 'rezali'. Človek si takéto súperenie, atmosféru a ten hokej musí užívať," povedal šéf bratislavského Slovana Maroš Krajči.

Celková atmosféra v Košiciach iba potvrdila dôležitosť, akú najväčšiemu slovenskému derby prikladá hokejová verejnosť. "Pevne verím, že o rok u nás to bude takisto minimálne takto dobré a na reprízu na Slovane sa už teraz veľmi tešíme," dodal Krajči.