Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Košičania zdolali Zvolen 3:1

Na snímke radosť hráčov HC Košice z gólu na 1:0 v zápase 31. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - HKM Zvolen v Košiciach 22. decembra 2015. Foto: TASR – Milan Kapusta

Domáci v tretej tretine vyčkávali na chyby Zvolenčanov a do ofenzívy sa príliš nehrnuli.

Košice 8. decembra (TASR) - Výraznú hernú a napokon i gólovú prevahu v prvej tretine mali domáci hráči. Jenčík mohol skóre otvoriť už v 30. sekunde, jeho nenápadný pokus však zastavila ľavá žŕdka Barošovej bránky. V 7. minúte sa Košičania dostali do nájazdu dvoch proti jednému a po Sujovej prihrávke Bicek odkrytou bránkou nepohŕdol - 1:0. Zvolenčania hrozili domácim najmä v brejkoch, no do sľubnej šance sa dlho nevedeli dostať. V 10. minúte nepridal druhý gól Košičanov Hričina, ktorého pokus spomedzi kruhov zmaril výborným zákrokom Baroš. O minútu na to však už domáci viedli 2:0. Bartánus sa elegantne presadil cez obrancu Krejčího a prihrávku domáceho kapitána premenil na druhý gól Suja. V 18. minúte hrali domáci presilovku, ktorú využil Suja, keď usmernil Bicekovu strieľanú prihrávku - 3:0.

Hostia sa do zápasu vrátili v 24. minúte. Obdržálek si najskôr odsedel svoj druhý trest v zápase a po návrate z trestnej lavice zakončil únik presnou strelou nad Melicherčíkovu vyrážačku - 3:1. V 30. minúte sa pred košickým brankárom ocitol obranca Juraško, nádejnú príležitosť však nezakončil ideálne. Hostia v druhej časti vyrovnali hru, robili menej chýb v obrane a snažili sa o kontaktný gól. Na priebežnom výsledku 3:1 po dvoch tretinách však nič nezmenila ani príležitosť osamoteného Hričinu v záverečných sekundách druhej časti.

Domáci v tretej tretine vyčkávali na chyby Zvolenčanov a do ofenzívy sa príliš nehrnuli. V 53. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Klíma, Melicherčíka ale neprekonal. Úspešný nebol ani Semorád, no hostia sa nevzdávali. Zvolenčania si v poslednej minúte vytvorili tlak. Počas presilovky skúsili hru so šiestimi hráčmi, no skóre sa už nezmenilo.



Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: "Úvod stretnutia bol podľa našich predstáv. Hrali sme disciplinovane, organizovane v obrane a dokázali sme sa aj trikrát presadiť. Zvolen neskôr pridal na aktivite, strelil gól, no my sme poctivo pracovali po celý zápas. Napokon sme doviedli tento zápas do víťazného konca, za čo sme veľmi radi."

Andrej Podkonický, asistent trénera HKm Zvolen: "Nezvládli sme prvú tretinu a to rozhodlo o tom, že sme dnes neboli úspešní. Košičania nás v prvej tretine úplne zničili. My sme v nej pomaly korčuľovali, naopak domáci boli aktívnejší, agresívnejší. V druhej časti sme sa zlepšili, dali sme gól. Košice však dnes podali vynikajúci výkon, dnes sme na nich nemali. Víťazstvo domácich je zaslúžené."

HC Košice - HKm Zvolen 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)

Góly: 7. Bicek (Suja, Bartánus), 11. Suja (Bartánus, Cebák), 18. Suja (Bicek, Deyl) - 24. Obdržálek (Klhůfek, Pokovič). Rozhodovali: Konc, Kubuš - Bednár, Gavalier, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 5755 divákov.