Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Celé Slovensko bude sledovať a podporovať našich reprezentatov

Foto: TASR/František Iván

Hokejoví nadšenci budú sledovať prenos na štadiónoch, námestiach, na veľkoplošných obrazovkách.

Košice 18. mája (TASR) - Súboje slovenských hokejistov o medaily si budú môcť fanúšikovia vychutnať priamo v uliciach viacerých miest.

Nedostatok financií a časová tieseň boli faktory, s ktorými sa mestská časť Košice - Sever stretávala pri rozhodovaní, či Hokejové mestečko Košice – Sever 2012 bude alebo nie.  Po dlhej porade nakoniec starosta Marián Gaj rozhodol. "Podporíme našich hokejistov už v sobotňajšom zápase Slovenska s Českom a ich boji o medaily," vyhlásil.

Hokejové mestečko Košice – Sever 2012 prinesie návštevníkom amfiteátra sobotňajší zápas Slovenska s Českom a nedeľňajšie stretnutia o 3 miesto a finále. Oproti minulému roku, keď hokejové mestečko bolo súčasťou organizácie majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji nastáva významná zmena. "Zápasy sa budú premietať na LED obrazovke o rozmere 6 krát 5 metrov. Z dôvodu vykrytia nákladov na obrazovku bude vstupné na dva dni spolu 1 euro, ktoré je ozaj symbolické," informoval vedúci kancelárie starostu Marcel Gibóda.

Dodal, že amfiteáter sa otvorí v sobotu 19. mája o 16.00 h koncertom na rozprúdenie dobrej atmosféry. „O 17.30 h si fanúšikovia môžu pozrieť súboj medzi Slovákmi a Čechmi. Ako bonus prinesieme aj večerné finále ligy majstrov, ktoré začne o 20.45 h medzi FC Bayern Mníchov s Chelsea FC,“ doplnil Gibóda.

V nedeľu 20. mája sa brány amfiku otvoria hodinu pred zápasom o tretie miesto, teda už o 14.00 h.

Hokejové prenosy priamo na námestiach pripravuje Prievidza, Partizánske aj Žiar

Semifinálové zápasy budú na veľkoplošných obrazovkách vysielať v Prievidzi, Partizánskom či Žiari nad Hronom.

Ako TASR informoval hovorca Prievidze Michal Ďureje, víkendové zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie budú vysielať priamo na Námestí Slobody v Prievidzi.

V Partizánskom pozývajú všetkých hokejových nadšencov do FAN ZÓNY Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2012 - do digitálneho kina, kde bude v sobotu 19. mája o 17.30 h na obrazovke veľkej 10x7 metrov odvysielaný v HD kvalite semifinálový zápas Slovensko - Česko.

Súboje na veľkoplošných obrazovkách si však budú môcť vychutnať aj Žiarčania. Prenos všetkých semifinálových zápasov bude počas soboty aj nedele pripravený na Námestí Matice Slovenskej.

Prenos semifinále bude aj na prešovskom zimnom štadióne

Prenos semifinálového stretnutia slovenských hokejových reprezentantov, ktorí v sobotu (19.5.) podvečer nastúpia na 76. majstrovstvách sveta proti Českej republike, budú môcť na plátne spoločne sledovať aj Prešovčania.

"Vzhľadom na to, že sa očakáva teplé a slnečné počasie a zápas sa začína už o 17.30 h, sledovanie prenosu na plátne v centre mesta by nebolo možné. Radnica preto zvolila iné riešenie a fanúšikov pozýva na zimný štadión," informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Boj o postup do finále majstrovstiev sveta budú teda priaznivci hokeja sledovať na štadióne, kde vyrastali a hrali slovenské hokejové hviezdy, účastníci svetových podujatí i majstri sveta. Spoločne s Prešovčanmi budú našim hokejistom držať palce aj známe osobnosti, účasť prisľúbili aj hokejisti Martin Štrbák a René Pucher.

Hovorkyňa dodala, že aj v prípade postupu Slovenska do finále, respektíve boja o bronz, budú prenosy zabezpečené na zimnom štadióne.