Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Kotkaniemi prispel 5 bodmi k triumfu Caroliny, Hamilton s rekordom

Hokejisti Caroliny Hurricanes Shayne Gostisbehere (uprostred), Jesperi Kotkaniemi (vľavo) a Martin Nečas sa tešia po strelení hetriku v zápase zámorskej hokejovej NHL Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning v Raleigh v nedeľu 5. marca 2023. Foto: TASR/AP

Hráči Hurricanes deklasovali doma Tampu Bay bez obrancu Erika Černáka vysoko 6:0. Najväčší podiel mal na tom druhý útok domácich v zložení Martin Nečas, Kotkaniemi a Teuvo Teräväinen.

New York 6. marca (TASR) - Fínsky hokejista Jesperi Kotkaniemi z Caroliny zaznamenal v zápase NHL proti Tampe Bay (6:0) päť bodov. Dosiahol tak svoje nové kariérne maximum v profilige. Obranca Dougie Hamilton mal 18. viacbodový duel v drese New Jersey v prebiehajúcej sezóne a prekonal klubový rekord Scotta Stevensa.

Hráči Hurricanes deklasovali doma Tampu Bay bez obrancu Erika Černáka vysoko 6:0. Najväčší podiel mal na tom druhý útok domácich v zložení Martin Nečas, Kotkaniemi a Teuvo Teräväinen. Spoločne nazbierali jedenásť bodov.

Čech Nečas, ktorý je s 59 bodmi najproduktívnejším hráčom tímu, získal tri asistencie. Teräväinen dosiahol svoj druhý hetrik v kariére a Kotkaniemi pomohol tímu gólom a štyrmi asistenciami. "Ako tím sme odohrali výborný duel, ktorý bol jeden z našich najlepších v sezóne. Teší ma, že som mohol pomôcť niekoľkými bodmi, čo je len pekné plus navyše," povedal pre nhl.com 22-ročný center, ktorý napodobnil výkon Sebastiana Aha. Ten naposledy získal päť bodov v jednom stretnutí 7. decembra 2019.

Obranca Shayne Gostisbehere zažíva po prestupe z Arizony do Caroliny vydarené obdobie. V oboch zápasoch v novom drese skóroval počas presilovej hry a stal sa prvý bekom v histórii klubu, ktorému sa to podarilo. "Po dlhom čase som mohol odohrať domáci zápas pred vypredanou arénou a bol to úžasný pocit. Fanúšikovia nás hnali dopredu a dodali nám veľa energie," uviedol Gostisbehere, ktorý má po príchode na svojom konte štyri body, keď dosiahol aj dve asistencie.

Hamilton zaznamenal dve asistencie v nočnom stretnutí na ľade Arizony, v ktorom New Jersey vyhralo 5:4 po predĺžení. V sezóne sa mu podarilo osemnásťkrát dosiahnuť minimálne dva body, čo je najviac medzi obrancami v histórii Devils/Rockies/Scouts. Rekord Stevensa bol na čísle 17, ktorý dosiahol v sezónach 1993/94 a 1991/92. Hamilton sa stal aj piatym obrancom v klube, ktorý zaznamenal 60 bodov v jednej sezóne, ale potreboval na to najmenej duelov, čím prekonal opäť Stevensa (66 zápasov v ročníku 1993/94).